Galatasaray ile oynayacakları Süper Kupa maçı öncesi Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Hamza Hamzaoğlu'nun kendilerinden istediği oyuncunun Ozan Tufan olduğunu açıkladı.

Süper Kupa maçı düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Hamza Hamzaoğlu'nun kendilerinden istediği oyuncunun Ozan Tufan olduğunu ve kendilerine Ozan Tufan'ın takım için önemli oyuncu olması nedeniyle olumsuz yanıt verdiklerini açıkladı.

"SEZONA DAMGA VURACAK VE SEZONU YÖNLENDİRECEK BİR MAÇ OYNAMAK İSTİYORUZ"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını ifade ederek, "Yarın Bursaspor camiası açısından çok önemli bir gün. Bu kupayı almayı çok istiyoruz. Ama bu kupayı almak için de sahada kupayı hakketmek lazım. Sezona başlarken oyuncularımıza şunu söyledim; biz bu sene tabii performans olarak güzel şeyler yapmak istiyoruz ve ligin üst sıralarında olacağız inşallah. Ama bence Türk futbolunun da ihtiyacı olan bütünlüğü, beraberliği, dostluğu sahanın içerisinde gösterelim. Sahada tabii ki kazanmak için, kupayı almak için, çok üst düzey bir mücadele vereceğiz. Futbolun gerektirdiği sertliği ve agresifliği tabii ki uygulayacağız. Ama bunu futbol kuralları içerisinde yapmaya çalışacağız. Ben Galatasaray ile Bursaspor arasında oynanan Türkiye Kupası finalini tribünden izlemiştim. Çok güzel maç olmuştu. İzleyenlerin tadı damağında kalmıştı. Öyle bir maç oynamak istiyoruz. Sezona damga vuracak ve sezonu yönlendirecek bir maç oynamak istiyoruz" diye konuştu.

"BU ARKADAŞLARIMIZI BU SEVİYEYE GETİREN BURSASPOR OLMUŞTUR"

Ertuğrul Sağlam, takımından ayrılan oyuncuların kendilerini nasıl etkileyeceğiyle ilgili soruya, "Geçtiğimiz sezon ki iskelet kadroya baktığımız zaman 4-5 tane devamlı oynayan bu takımın önemli oyuncularının şu anda takımda olmadığını görüyoruz. Ama şunu net bir şekilde söylemek istiyorum ki; Bursaspor çok büyük bir camia ve büyük bir takımdır. Bu arkadaşlarımızın çoğuna baktığımız zaman ilk geldiklerinde Bursaspor'a yıldız olarak gelmediler. Bu arkadaşlarımızı bu seviyeye getiren Bursaspor olmuştur. Bu işi biz sezon başında yeniden başlatacağız inşallah. Aldığımız oyuncuları da çok kısa süre içerisinde onlara da değer katarak, bu kalitede oyuncular haline getireceğiz" yanıtını verdi.

TOMAS NECİD VE VOLKAN ŞEN KONUSU

Sağlam, Tomas Necid ve Volkan Şen'in kadroda olmamasının takımın ofansif düzenine etkisi hakkında, "İki oyuncu da bizim için özellikle takımın ofansif gücüyle alakalı düşünce yapımız oyun sistemimiz ve futbol anlayışımız doğrultusunda takımın önemli oyuncularıydı. Yarınki maçta oynamayacak olmaları tabii ki oyuncu seçimiyle alakalı farklı alternatifleri ön plana çıkardı. Ozan sağda Emre solda Bakambu önde. Böyle bir oyun kurgusu oluşturmak zorunda kaldık. Son oynamış olduğumuz hazırlık maçında gayet güzel görüntüler ortaya çıktı. Bu eksiklikler takım için dezavantaj oluştururken, defansif anlamda da bazı sıkıntıları vardı. Bursaspor'un o sıkıntıları giderecek de bir oyuncu yapısı ve oyun kurgusu oluşmuş oldu. Belki çok istediğimiz bir durum değil ama elimizde olmayan sebeplerden dolayı yarınki karşılaşmada böyle bir görüntü ortaya çıkabilir. Ama biz yapabileceğimizin en iyisini yapacağız, ofansif anlamda. Ofansif üretkenlik konusunda oyuncularımız sorumluluk alacaklardır. Yarın kupayı kazanmak istiyorsak bunu ortaya koymak zorundayız. Ama tabii ki transferlerimiz olacaktır. Özellikle ön bölgeye iki ya da üç tane oyuncu en kısa zamanda gelecek" ifadelerini kullandı.

SAĞLAM SORUYA CEVABINI ESPRİLİ BİR ŞEKİLDE VERDİ

Sağlam'ın Tomas Necid ve Volkan Şen'in olmadığı ilk 11 düzenini anlatması sırasında Hamza Hamzaoğlu'na dönerek, "Hocam size de söyleyeyim" demesi gülüşmelere neden oldu.

"TÜRK FUTBOLUNUN EN ÖNEMLİ SIKINTILARINDAN BİR TANESİ BU"

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam, Ozan Tufan'ın transfer konusunda yaşadığı zihinsel problemlerinin durumuyla ilgili olarak, "Türk futbolunun en önemli sıkıntılarından bir tanesi bu. Özellikle transferin gündemine oturan oyuncular ve o oyuncuları isteyen kulüpler kadar ekonomik gücünüz yoksa maalesef oyuncuları zihinsel anlamda olaya motive etmek çok kolay olmuyor. Bizim ülkemizde bu işler tam tersinden yapılıyor çoğu işte olduğu gibi. Ben Hamza hocaya teşekkür etmek istiyorum. Bir oyuncuyu istiyorsanız hele mukavelesi devam ediyorsa önce kulübünü ararsınız, bu oyuncuyu vermek gibi gibi bir düşünceniz var mı diye sorarsınız, oradan olumlu bir cevap gelirse ondan sonra oyuncuyla görüşürsünüz. Ama biz de tam tersinden başlıyor işler. Önce oyuncuyu arıyor kulüpler, oyuncunun zihnini allak bullak ediyor. Hamza hoca bir oyuncuyla alakalı beni aradı. Hocam böyle bir düşüncemiz var dedi. Bu oyuncuyu verme düşünceniz var mı dedi. Ben de kendisini bir gün sonra aradım ve hocam bu futbolcu bizim için çok önemli, vermek istemiyoruz dedim. Teşekkür etti ve ondan sonra iş kapandı. Ben rica ediyorum kulüplerden. Bu işin yolu yordamı belli. Kulübü ararsın oyuncuyu veriyor musun diye sorarsın. Bir tane oyuncumuz takımdan ayrılmak istediğini söyledi durup dururken. Lütfen bu işi doğru yapalım. Sonuçta oyuncu, oyuncunun sahibi olan kulüp kaybediyor, alan kulüp kaybediyor" dedi.

"BİZ YARINDAN BAŞLAMAK KAYDIYLA KUPA KAZANMAYA DA BAŞLAYACAĞIZ"

Bursaspor'un oynadığı finallere rağmen kupaya uzanamamasıyla ilgili soruda Sağlam, 2010 yılında yaşadıkları lig şampiyonluğunun ardından ligi üçüncü bitirdiklerini, bir sonraki sene kupa finali oynadıklarını ve aynı seneyi de beşinci bitirdiklerini hatırlatarak, "Bursaspor Kulübü bu tür büyük oyunlara alışık kulüp değil. Biz o zaman da şunu söylemiştik; bir Avrupa takımı olma, büyüme yolunda ciddi istikrar yakaladık. Yüzyıllık kulüpler bile çok kolay görünen işleri başaramıyorlar. Bu konularda Bursaspor çok tecrübesiz takımdı. Biz bu tür işlerin çok kolay olacağını zannediyoruz. Hayat insana, takımlara, toplumlara tecrübe kazandırıyor. Bence bu açıdan bakarsak yaşanan her şey Bursaspor'a tecrübe oluşturuyor. İnşallah biz yarından başlamak kaydıyla kupa kazanmaya da başlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

OZAN İPEK: "YARINKİ KUPAYA GALATASARAY'DAN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Bursaspor Takım Kaptanı Ozan İpek Süper, kupa maçı öncesi yaptığı açıklamada Türkiye'nin iki büyük takımının karşı karşıya geleceğini belirterek, "Bildiğiniz gibi finalde Galatasaray'a kaybettik. Çok güzel bir maç olmuştu. Ama şanssız bir şekilde kaybettik. Yarın onun rövanşı niteliğinde bir maç olacak. Yarınki kupaya Galatasaray'dan daha çok ihtiyacımız var" dedi.