Bursaspor'da ikinci dönemini yaşayacak olan teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, yeşil-beyazlı takımdaki kariyeri başarılarla dolu.

Yeşil-beyazlı kulüpte ikinci Ertuğrul Sağlam dönemi yapılan resmi açıklamanın ardından resmen başladı. Bursaspor'un tarihinde 4 yıl aralıksız takımın başında kalarak en istikrarlı teknik adamlardan biri olan Sağlam, kulüpte önemli başarılara imza atmıştı.

SAĞLAM'IN İLK DÖNEMİ

İlk olarak 2 Ocak 2009 yılında yeşil-beyazlı takımın başına geçen Sağlam, Bursaspor'u 2009-2010 sezonunda şampiyon yapmıştı. Bursaspor kariyerinde bir çok ilklere imza atan Sağlam, takımın tarihinde ilk defa Şampiyon Ligi'nde oynamasını sağlamıştı. Sağlam, Bursaspor'un başında 145'i lig, 26'sı Türkiye Kupası, 1'i Süper Kupa, 8'i Avrupa Ligi ve 6'sı Şampiyonlar Ligi olmak üzere 186 resmi maça çıktı. Sağlamlı Bursaspor, bu maçlarda 91 galibiyet, 45 beraberlik ve 50 mağlubiyet aldı. Ayrıca Sağlam, yeşil-beyazlı takımı 226 maça çıkartan Muhtar Tucaltan'ın ardan Bursaspor ile en fazla müsabakaya çıkan ikinci teknik adam konumunda yer aldı.

SAĞLAM İLE GELEN ŞAMPİYONLUK

Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'da en parlak dönemini 2009-2010 sezonunda yaşadı. Takımın başında sezon sonu şampiyonluk ipini göğüsleyen Sağlam, tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Ayrıca yeşil-beyazlılar, Sağlam döneminde, Avrupa kupalarında Kups Kuopio'yu 6-0 yenerek tarihinin en farklı galibiyeti aldı.