Roma forması giyen milli futbolcu Salih Uçan, hedefinin İtalyan ekibinde kariyerine devam etmek olduğunu söyledi.

Milli yıldız Roma'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başarılı oyuncu, sezon başında iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini vurgulayarak, "Sezon başladıktan sonra milli takım kampında geçirdiğim sakatlık nedeniyle 7 maç takımdan ayrı kaldım. Ardından yakaladığım performansta düşüklük gözlendi. Yüksek tempolu antrenmanlara karşılık sakat oluşum nedeniyle formumda düşüklük oldu. Kariyerimin en uzun sakatlığını burada yaşadım. Ayrıca adaptasyon dönemi ve dil zorluğu nedeniyle sıkıntılı günler yaşadım" dedi.

"BU SEZON SADECE 4 MAÇTA OYNAYABİLDİM"

Sakatlık döneminin ardından Cesena karşısında ilk 11'de şans bulduğunu hatırlatan Salih, "Hocamız bana 60 dakika oynama şansı tanıdı ve sahada iyi bir performans sergiledim. İlk sezonda kendime koyduğum bir hedef vardı o da 15 maçta oynamaktı. Ancak yakamı bırakmayan şansızlıklardan dolayı sadece bu sezon 4 maçta oynayabildim. Sezonun son maçı olan Palermo maçında hocam bana ilk 11'de şans verdi. 90 dakika oynadığım bu maçta uzun süren antrenman eksikliğim olması nedeniyle ikinci yarıda zorlandım. Maç sırasında bir ara ayağıma kramp girmeye başladı. Ancak yenildiğimiz maçta yine de bu kadar şansızlıklar, antrenman ve maç eksikliğime rağmen kendi açımdan maç olumsuz geçmedi. En azından pozisyon anlamında kendimi geliştirdiğimi fark ettim" diye konuştu.

"GARCIA İYİ BİR HOCA"

Fransız teknik adam Rudi Garcia'nın oyuncularıyla iyi iletişimi olduğunu ve oyuncuların psikolojisinden anladığını vurgulayan genç futbolcu, "Neşeli bir insan. Yeri geldiğinde sert de bir insan ama zaman zaman espriyle, gülerek antrenmanları bitirdiği oluyor. Örnek verecek olursak, "Hadi bugün antrenmanda eğlenelim" diyerek bizleri motive etmeye çalışıyor. Mesela bazen takım yorgun oluyor, zor bir maça çıkıyoruz. Bir gün sonrasında izin de verebiliyor. Bir gün sonrasında sabah sadece bir eğlence antrenmanı yapıp, bitirdiğimiz de oluyor. Bence iyi bir hoca" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ HEDEFİM İTALYA LİGİNDE ROMA DA KALIP OYNAMAYA DEVAM ETMEKTİR"

Kariyerine başladığı Marmarisspor'dan gelişme kaydettiği Bucaspor ve Fenerbahçe olmak üzere hedeflerinde kademe kademe ilerlediğini dile getiren Uçan, "Fenerbahçe'ye geldiğimde orta sahasında yok yoktu. 10-15 maç oynasam iyi diyordum. Ama ben Türkiye Kupası'nda çok iyi performans gösterdim. Aykut Hoca bana güvendi. Sezon sonunda 27 maça falan çıktım. Sonra A Milli Takımı hedefledim. Fatih Hoca, A Milli Takım'a çağırdı. Şimdi Roma'ya transfer oldum. Tekrar bir yol başladı. Şimdi hedefim İtalya liginde Roma da kalıp oynamaya devam etmektir" şeklinde konuştu.

"İTALYAN SPORTİF DİREKTÖRLERİN İYİ OLDUĞU SÖYLENİYOR"

Fenerbahçe'nin yeni sportif direktörünün bir İtalyan olduğunu hatırlatan genç futbolcu, "Başkan Aziz Yıldırım herhalde araştırma yapmıştır. Fazla tanımadığım için bir şey diyemiyorum. Ama İtalyan sportif direktörlerin iyi olduğu söyleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE'DE HER ŞEYE AÇIK VE HER ŞEY OLABİLİR"

Türk basınında Fenerbahçe'nin yeni hocasının da İtalyan olma ihtimalinin hatırlatılması üzerine Uçan, "Türkiye'ye Mancini ve Prandelli son dönemlerde gelen iki önemli isimdi. Ama fazla başarılı olamadılar. Ama bu demek değil ki yeni gelen hoca da başarılı olamayacak. Çünkü Türkiye her şeye açık, her şey olabilir" dedi.

"FENERBAHÇE TEKRAR LAZIO'YU YENEBİLİR"

Fenerbahçe'nin gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Play-off turuna kalması durumunda Roma'nın ezeli rakibi Lazio ile eşleşme ihtimalinin olduğu ile ilgili soruya ise Uçan, "2 sene önce Lazio'yu elemiştik. Fenerbahçe Lazio'yu yine yenebilir" diye cevap verdi.

"FENERBAHÇE'DEKİ ESKİ TAKIM ARKADAŞLARIMLA GÖRÜŞÜYORUM"

Fenerbahçe'den takım arkadaşlarıyla sık sık görüşüp sohbet ettiğini belirten Uçan, "Roma'ya gelmeden bir dönem Inter'de forma giyen Emre Belözoğlu bana İtalya konusunda çok yardımcı oldu. Özellikle dil öğrenmem tavsiyesinde bulundu" diye konuştu.

"DERBİLERDE DEPLASMANA TARAFTARIN GELMESİ GEREKİYOR"

Uçan, İtalya'da derbilerde konuk takım taraftarına yasak konmadığını ifade ederek, "Türkiye'de durum tam tersi. Deplasmana taraftarın gelmesi gerekiyor bence. Biz mesela Lazio ile aynı stadı paylaşıyoruz. Lazio ev sahibiydi son derbide. Mapou ve Iturbe golü attılar ve taraftara doğru koştular. Bu çok güzel bir duygu. Deplasmanda öne geçiyorsun ve taraftarın çok seviniyor. Türkiye'de böyle bir şey yok. Keşke olsa" açıklamasını yaptı.

Türkiye'den hangi futbolcuların İtalya Lig'inde oynayabileceği sorusuna ise Roma'nın genç futbolcusu Salih Uçan; Mehmet Topal, Caner Erkin ve Selçuk İnan cevabını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı