ABD devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, Ankara'ya döndü.

Las Vegas'ta yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda dünya şampiyonluğuna ulaşan Rıza Kayaalp için Esenboğa Havalimanı'nda, ASKİ Spor Kulübü, Akyurt Güreş Takımı ve Güreş Federasyonu yetkilileri tarafından sade bir karşılama töreni düzenlendi.

Türk bayrakları ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratları eşliğinde karşılanan milli güreşçiye vatandaşlar, büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle oldukça buruk olduğu gözlenen Kayaalp, havaalanında yaptığı açıklamada, Dünya Güreş Şampiyonası'nın, olimpiyat kotası açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, "Hedefim, dünya şampiyonu olarak olimpiyat vizesi almaktı. Allah'a şükür, hem Avrupa hem de dünya şampiyonu olarak sezonu kapattım" dedi.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini de belirten milli güreşçi, şöyle konuştu:

"Buruk bir sevinç yaşadık. Bu kazandığımız madalyayı, tüm şehit ailelerine hediye ediyoruz. Tabii ne kadar moral olur bilmiyoruz ama gerçekten de çok önemli bir başarıya imza attık. İnşallah biraz olsun Türk halkına moral verebilmişizdir. Şimdi yeni hedefim, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak. Vatanım için başarıdan başka düşüncem yok. Her gelecek yıl üstüne koymaya devam edeceğim. İnşallah seneye Rio'da düzenlenecek olimpiyatlarda altın madalyayı koleksiyonuma katmak istiyorum."

BAŞKAN GÖKÇEK KUTLADI

Hava alanında yapılan karşılamanın ardından Şampiyon Güreşçi Rıza Kayaalp, bir sünnet düğününe katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i burada ziyaret etti.

Başkan Gökçek, bir süre görüştüğü Kayaalp'i Türkiye'ye kazandırdığı altın madalya nedeniyle kutladığını belirtirken, şampiyon güreşçinin Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor bünyesinde yer almasının da kendisine ayrı bir mutluluk verdiğini belirtti.

Rıza Kayaalp'ten, başarılarının devamını dileyen Başkan Gökçek, gelecek yıl Rio'da düzenlenecek olimpiyatlardan da altın madalya beklediğini söyledi.

Şampiyon asker selamı ile döndü