TFF Süper Kupa finalinde Bursaspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray, kupayı müzesine götürdü. Sarı-kırmızılılar, kupayı TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı.

Geçtiğimiz sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray, Türkiye Kupası finalisti Bursaspor ile TFF Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Ankara Osmanlı Stadı'nda oynanan mücadelede sarı-kırmızılı ekip, Yasin Öztekin'in 21. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak, 4. kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Altıncı kez oynadığı finalde Bursaspor'u mağlup ederek ülkenin en fazla Süper Kupa kazanan takımı olmayı başaran Galatasaray, kupasını maçın ardından düzenlenen törenle aldı.

MAÇIN ADAMI YASİN ÖZTEKİN

Maçın tek golünü atan ve sarı-kırmızılı takıma kupayı getiren Yasin Öztekin, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen ankette maçın adamı seçildi.

BURSASPORLU FUTBOLCULARIN MADALYALARI DURSUN ÖZBEK'TEN

Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreni öncesi Bursasporlu oyuncular, madalyalarını aldı. Yeşil-beyazlı oyunculara madalyalarını Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in vermesi dikkat çekti. Öte yandan kupa töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören de yer aldı.

KUPAYI YILDIRIM DEMİRÖREN VERDİ

Sarı-kırmızılı futbolcular, bu sezon müzelerine götürdükleri 3. kupa olan olan Süper Kupa'yı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın elinden aldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle önce madalyalarını alan sarı-kırmızılı oyuncular, ardından kupanın coşkusunu yaşadı.

Kupa töreninin ardından Galatasaraylı oyuncular, TFF Süper Kupa 2015 Şampiyonu yazılı platformun önünde basın mensuplarına poz verdi. Fotoğraf çekiminin ardından sarı-kırmızılı oyuncular, kupa coşkusunu taraftarları ile yaşadı.

BURSASPORLU OYUNCULAR KUPA TÖRENİNİ İZLEDİ

Ayrıca, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve bazı yeşil-beyazlı oyuncular karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreni sırasında saha zemininden ayrılmadı. Töreni izleyen Bursasporlu futbolcular, kupayı kazanan rakiplerini alkışladı.