Havadis Spor'da yer alan habere göre, Futbolda Süper Lig son şampiyonu Yenicami dün Yusuf Kaptan Sahasında ilk saha çalışmasını yaptı. Siyah-beyazlı ekip sezon açılışında takıma katılan golcüsü John Ebuka’nın geri dönüşünün de sevincini yaşıyor. Ebuka geçtiğimiz sezon Yenicami formasıyla, ligde ve kupalarda toplam 40 gol kaydetmişti. Yurt dışında yeni bir takım ile anlaşması gündeme gelen John, dün adaya geldi ve yeniden Yenicami ile anlaşarak sezon açılışında sahaya çıktı.

Yabancılar tamam

Yenicami’de bu sezon kadroda yer alacak 3 yabancı oyuncu da sezonun ilk çalışmasında takımla birlikte yer aldı. Yeni transfer edilen 21 yaşındaki Nijeryalı orta saha oyuncusu Godspower yanında, Oladele ve John Ebuka başkent ekibinin bu sezonki yabancıları olacak.

22 kişi katıldı

Şampiyon Yenicami 2018-2019 sezonu ilk saha çalışmasını 22 sporcu ile gerçekleştirdi. Yeni transferler Buğra Barın, Erbay Bertiz, Esin Sonay’ın da yer aldığı antrenmana askerde olan yeni transfer Rifat Hacıarifoğlu katılmadı. Gelecek hafta askerlik görevini tamamlayacak olan Rifat da çalışmalara dahil olacak.

19 futbolcu 3 kaleci ile çalışmalarına başlayan Yenicami haftada 7-8 antrenman yapacak. Şampiyonun teknik patronu Sedat Devecioğlu yeni sezonda da hedeflerinin yine şampiyonluk olacağını açıkladı.

İki ayrı kamp olacak

Yenicami sezon öncesi hazırlıkları kapsamında 2 ayrı kamp yapacak. İlk kampı yurt içinde yapacak olan Yenicami 30 Temmuz’da Girne’de Grand Pasha Otel’e gidecek. Burada 3 gün kamp yapacak Yenicami 1 Ağustos’da Lefkoşa’ya dönecek.

Son şampiyon yurt dışı kampına ise 27 Ağustos’da gidecek. Kartepe’de kamp yapacak Yenicami 6 gün boyunca burada kalacak.