Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp, Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olarak geldiği Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te ihtiyaç sahibi vatandaşlara kurban eti dağıttı.

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonu olan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, ayağının tozuyla Kırgızistan'ın Bişkek kentine gelerek Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban organizasyonunda gönüllü olarak yer aldı. Kayaalp, Bişkek'te TDV'na vekalet olarak verilen kurban kesim programına katılıp, ardından paketlenen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek giderek teslim etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kırgızistan Din Hizmetleri Müşaviri Orhan Genç, vakfın 204 gönüllü ve 98 görevlisiyle 103 ülkede kurban kesim ve dağıtım organizasyonu gerçekleştireceğini söyledi. Genç, Kurban Bayramı süresince Kırgızistan'da 7 bölgede 820 hissenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirterek, "Bu yılki kurban organizasyonumuza Dünya Güreş Şampiyonumuz Rıza Kayaalp de katıldı. Kendisine ve diğer bütün gönüllülerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"YÜZLERİNİN GÜLMESİ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olarak Kırgızistan'a gelen Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, çok kısa zaman önce Dünya Şampiyonası'ndan geldiğini belirterek, "Türkiye Diyanet Vakfı'nın gönüllüsü olmak ve burada yapılan etkinliğe katılmak istedim. Kırgızistan'a geldim. Burada gerçekten de çok fakir yoksul halk var. Bugün onların yüzünün güldüğünü gördüm, bu da beni mutlu etti. Çünkü Diyanet Vakfı'na verilen hisseler yerini buluyor ve insanları sevindirdiğini gördüm" dedi. Kayaalp, vatandaşların bayramını kutlayarak, "Bütün halkımızın ve İslam aleminin bayramını kutluyor, herkese aileleriyle birlikte nice bayramlar diliyorum" diye konuştu.

TDV gönüllüleri tarafından yardım yapılan vatandaşlar ise Türkiye ve TDV gönüllülerine teşekkür etti. Ahıska Türkü yaşlı bir kadın, Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'i karşısında görünce gözyaşlarını tutamadı. Gönüllülere teşekkür eden yaşlı kadın, Türkiye'ye selam gönderdi.

Şampiyondan örnek davranış

Şampiyondan örnek davranış

Şampiyondan örnek davranış