Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 1-0 mağlup oldukları Dnipro maçıyla ilgili, "Eminim ki Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maça kadar en iyi düzeye gelecek bu takım. Oynayacağımız takımların hepsi neredeyse çok güçlü. Bize Şampiyonlar Ligi'nde rakip kim çıkarsa çıksın en iyisini yapmak zorundayız" dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren sarı-lacivertli ekip, hazırlık maçında Ukrayna'nın Dnipro takımıyla karşılaştı. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Vitor Pereira, oyuncularını tebrik ederek sözlerine başladı. Portekizli teknik adam, "Bu akşam gösterdiğimiz performans gayet iyiydi. Özellikle dünkü maçın ardından Dnipro gibi zorlu bir takım karşı oynadık. İki gün maç yapmak benim kararımdı. Önümüzde oynayacağımız zorlu maçlar öncesi böyle bir karar aldım. Dün gece maç oynadık ve yorucu bir seyahatin ardından gece 4'te burada olduk. Bizim yeterli bir şekilde dinlenmemiz imkansızdı. Özellikle Dnipro gibi bir takıma karşı oynamak bu seyahatin ardından gerçekten zordu. Oyuncularım elinden gelenin en iyi yaptı. Kaliteli oyun ortaya koymak zordu çünkü yorucu bir seyahat yaptık ve 2 günde 2 maç yaptık" yorumunu yaptı.

"YENİ BİR TAKIMIZ"

Defansta yapılan hatalarla ilgili gelen bir soru üzerine Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Son derece doğal böyle hatalar. Biz yeni bir takımız. Ortada yeni bir takım varken, uyum sürecine ihtiyacınız vardır. Biz de bu uyumu sağlamaya çalışıyoruz. Her takım bu uyumu sağlamak mecburiyetindedir. Biz de uyumu sağlamak mecburiyetindeyiz. Nitekim ki çok kaliteli oyuncularımız olduğunu düşünüyorum. Bu kaliteli oyuncularla uyum sürecini aşarsak çok iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum" yanıtını verdi.

"KİM ÇIKARSA ÇIKSIN EN İYİSİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak eleme maçlarıyla alakalı gelen bir soru üzerine Vitor Perreira, "Mümkün olan en iyi seviyeyi en üst düzeyde oynayacağız. Bugün oynadığımız gibi 2 gün üst üste Şampiyonlar Ligi'nde maç yapmayacağız. İlk maçın ardından arada 1 haftalık bir süre de olacak. Şampiyonlar Ligi öncesi bizi bekleyen 3 tane kritik sınav var. Guimares, Olympiakos ve Marsilya karşılaşmaları bizi bekliyor. Bu maçlardan sonra hazırlanacağımız birkaç günlük sürecimiz daha olacak. Mümkün olacak en iyi seviyeye geleceğiz. Çok kısa zaman çalışma fırsatı bulduk. Oyuncularım aynı anda da gelmedi. Milli takımlardan gelen oyuncular vardı. Eminim ki Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maça kadar en iyi düzeye gelecek bu takım. Oynayacağımız takımların hepsi neredeyse çok güçlü. Bize Şampiyonlar Ligi'nde rakip kim çıkarsa çıksın en iyisini yapmak zorundayız" açıklamalarında bulundu.

"NANI VE VAN PERSIE'NİN KALİTELERİ TARTIŞILMAZ"

Nani ve Van Persie'nin kalitelerinin tartışılmayacak olduğunu ifade eden Pereira, "Kaliteli oyun oynamak için fizik kondisyonumuz da üst düzey olmalı. İkisi de kaliteli ve takıma uyum sağlamaları da gerekiyor. Nani bize katılalı birkaç gün oldu. 3-4 gün çalıştı ve ardından maça çıktı. Van Persie de yeni katıldı takıma. Onun da süreye ihtiyacı var. Onun da durumunu görüp değerlendireceğiz. Umarım ilk maça kadar onları en iyi şekilde hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.