Fenerbahçe, gol krallığı yaşamış futbolcuları kadrosuna katarak dikkati çekiyor.

Sarı-lacivertlier, dün Sivasspor'dan Faslı futbolcu Aatıf Chahechouhe'yu renklerine bağlayarak son 11 yılda 10. kez gol krallığı sevincini tadan futbolcu transferine imza attı.

Fenerbahçe, Süper Lig'de bir sezonda en fazla gol atan futbolculardan Zafer Biryol'u 2005-2006, Gökhan Ünal'ı 2009-2010,  Jose Fernandao'yu 2015-2016 ve Aatıf Chahechouhe'yu da bu sezon başında kadrosuna dahil etti.

Sarı-lacivertli kulüp son 11 yılda, başka ülkelerde gol krallığı tahtına oturan futbolculara da ilgi gösterdi. Fenerbahçe, Hollanda'da bu sevinci yaşayan Mateja Kezman ve Dirk Kuyt'ı, Fransa'da zirveye çıkan Moussa Sow ve Mamadou Niang, İspanya'da Daniel Guiza ile İngiltere'de gol kralı olan Robin van Persie'ye sarı-lacivertli formayı giydirdi.

Fenerbahçe'nin yeni sezon öncesi şu anda kadrosunda gol krallığı yaşamış oyuncular olarak Van Persie, Fernandao ve Chahechouhe bulunuyor.

Fenerbahçe'nin 3 yıllığına kadrosuna dahil ettiği Chahechouhe, kariyerinin altın çağını Türkiye'de yaşadı.

Faslı göçmen bir ailenin çocuğu olarak Fransa'da 2 Temmuz 1986'da dünyaya gelen Chahechouhe, profesyonel futbol kariyerine 2005'te Racing Paris'te başladı.

Fransa'daki kariyerine 2011 yılında son veren Faslı futbolcu, Bulgaristan'ın Chernomorets takımına transfer oldu.

Aatif Chahechouhe, 2012-13 sezonunda Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un kadrosuna dahil oldu. Sivasspor'un en önemli isimlerinden biri olan Chahechouhe, ilk sezonunda toplam 38 maçta sekizer gol ve asist yaptı.

Klasik bir santrfor yerine hücum ağırlıklı orta saha futbolcusu olarak ön plana çıkan 30 yaşındaki futbolcu, 2013-2014 sezonunda ise Süper Lig'e golleriyle damga vurdu. Bütün lig maçlarında forma giyen Faslı futbolcu 17 kez fileleri havalandırarak, 10 da asist yaptı ve sezonu gol kralı olarak tamamladı.

Faslı futbolcu, 2014-2015'te toplam 41 maçta 17 gol kaydetti.

Geçen sezon ise 33 karşılaşmada 12 kez fileleri havalandırıp etkili bir performans ortaya koyan Chahechouhe, takımının küme düşmesine engel olamadı.

Fransa vatandaşlığı da bulunan Chahechouhe, alt yaş kategorilerinde doğduğu ülkenin formasını giymesine rağmen, A milli takım tercihini ana vatanından yana kullandı. Chahechouhe, 2014'te tanıştığı Fas A Milli Takım formasıyla 10 maçta 1 gol attı.

İlker Yağcıoğlu: "Uyum sağlarsa faydalı olur"

Sarı-lacivertlilerin eski futbolcularından İlker Yağcıoğlu, Chahechouhe'nın iyi bir transfer olduğunu belirtti.

Fenerbahçe formasını 7 sezon (1992-1999) giyen Yağcıoğlu, Faslı futbolcunun yetenekli bir isim olduğunu aktararak, "İyi bir transfer oldu diyebiliriz. Chahechouhe, takım oyununa uyum sağlarsa faydalı olur ancak Sivasspor'daki gibi bir özgürlük bulamaz. Oradaki özgür oyununu burada ortaya koyamaz. Faydalı ve yetenekli bir oyuncu." dedi.

Chahechouhe'nin Sivasspor'daki golcü kimliğine de değinen Yağcıoğlu, "Gol krallığı yaşaması çok önemli değil. Önemli olan iyi bir forvet olması. Fenerbahçe'de neler yapacağı önemli. Mutlaka uyum sağlaması gerekir." diye konuştu.

Bilgiç: "Büyük beklentiler taşımamak lazım"

Spor yazarı Gürcan Bilgiç, Aatıf Chahechouhe transferinin şartlara göre iyi bir tercih olduğunu söyledi.

UEFA'nın sarı-lacivertli kulübe getirdiği transfer kısıtlamasına vurgu yapan Gürcan Bilgiç, "Bu transferi şartlara göre değerlendirmek lazım. Chahechouhe, seçenekler arasında iyi bir transfer olabilir ama küme düşen bir takımın oyuncuydu. Fenerbahçe'yi şampiyonluğa oynatır mı, bu soru işareti. Aatıf klasik bir santrfor değil. Büyük beklentiler taşımamak lazım." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin son yıllarda yaptığı gol kralı tercihlerini de değerlendiren Bilgiç, "Gol krallarını takımlar üretir. Sistem onlara top getirirse gol atıyorlar. Vitor Pereira'nın düzeninde takımdan gol kralı çıkarmak zor. Ayrıca aldatan ligler var; Belçika, Hollanda gibi. Buralarda gol kralı diye aldığınız oyuncular, Süper Lig'in sertliğinde kaybolup gidebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA