Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, devler liginde yarın karşılaşacakları Benfica karşısında galibiyet almaları halinde gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi. İnan, "Takımdaki hava çok iyi. Herkes inanmış durumda. Sabırsızlıkla yarınki maçı bekliyoruz" dedi.

Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. maçında yarın deplasmanda Portekiz ekibi Benfica ile karşılaşacak. Estadio da Luz Stadyumu'nda TSİ 22.45'de başlayacak müsabaka öncesi bugün son antrenmanını gerçekleştirecek olan Galatasaray'da, antrenman öncesi takım kaptanı Selçuk İnan, düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. "Performansının tavan yapmasındaki faktörler neler?" sorusunu yanıtlayan İnan, "Her zaman bunu söylemişimdir; benim performansımı yükselmesi takımımla doğru orantılı. Birbiriniz için mücadele ederseniz ve iyi oyuncusuysanız performansınız yükseliyor. Ben de performansımın artmasını takımıma bağlıyorum" dedi.

"YENERSEK GRUPTAN ÇIKARIZ"

Bir basın mensubunun, "Yarın gruptan çıkma anlamında önemli bir maç. Takımdaki hava nasıl?" sorusuna ise tecrübeli oyuncu, "Yarınki maçın ne kadar zor olacağını farkındayız ama nasıl kazanacağımızı biliyoruz. İçeride yenmiştik, burada da yenmek istiyoruz. Yarın maçı kazanırsak gruptan çıkarız. Takımdaki hava çok iyi. Herkes inanmış durumda. Sabırsızlıkla yarınki maçı bekliyoruz. İstediğimiz oyunu ortaya koyarsak maçı inşallah kazanırız" diye konuştu.

"BERABERLİK KÖTÜ BİR SONUÇ OLMAZ"

Portekiz basınının, "Yarın Galatasaray için beraberlik iyi bir sonuç olur mu?" sorusuna ise kaptan Selçuk İnan, "İyi bir sonuç olmasa da kötü sonuç da diyemem. Böylesine önemli rakiplere karşı maçı kazanamıyorsanız kaybetmemek de önemli" şeklinde konuştu.

"BAZEN HADDİMİ AŞIYORUMDUR"

Genç oyunculara sürekli öğütler verdiğini dile getiren Selçuk, "Biz hiçbir takım oyununu kaybetmedik. İyi bir takım olmak, iyi bir arkadaşlıktan geçer. Profesyonellikte kendime çok dikkat ediyorum. Bu seviyede kendinize bakmazsanız başarılı olmanız da söz konusu değil. Bunu genç arkadaşlarımızla da paylaşıyorum. Bazen haddimi aşıyorumdur ama iyi bir oyuncu olmak istiyorsanız fedakarlık yapmak zorundasınız. Genç arkadaşlarımıza en ufak bir emeğimiz geçse bundan daha mutlusu yoktur" dedi.

"GEREKEN DERSLERİ ÇIKARDIK"

İlk maçta erken gol yediklerinin ve bunun için hazırlık yapıp yapmadıklarını sorulması üzerine deneyimli oyuncu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onunla ilgili hazırlık yapmadık. O sadece konsantrasyon eksikliğiydi. Bu hatalar bizim gibi takımlara yakışmaz. Gereken dersleri çıkardık, bir daha böyle bir hata yapmayacağız."