Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sezon başından beri ilk defa şansın yüzlerine güldüğünü söyledi.

Siyah-beyazlı takımın teknik patronu Şenol Güneş, 1-0'lık Bursaspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Müsabakayı değerlendiren Güneş, "Bugün bizim için şans günüydü. İyi oyunculardan kurulu, bizden daha iyi oynayan bir takım ile oynadık. Avrupa kupası yorgunluğu da vardı. Top kayıplarımız fazla oldu. Pas yüzdemiz düşüktü. Rakibimizin baskısı ile karşılaştık. Orta sahada top yapamadık. Bunun için Necip'i ikinci yarıda oyuna aldım. İyi bir takımla oynadık. Bursaspor'un iyi oyuncuları var. Kazanmaya çok daha yakın olan onlardı. Bugün sezon başından beri ilk kez şans yüzümüze güldü. Üç puan aldık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Ama umarım bu ders olur. Bursaspor'un da şanssızlığı vardı. Onlara geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

"MEDYA KADRO YAPMAK İSTİYOR"

Bir gazetecinin oyuncu tercihleri ile ilgili sorusu üzerine Güneş, "Medyadaki arkadaşlarımız oyuncu tercihini yapmış, kadro yapmak istiyorlar. Bu yanlış. Tamam yazınızı yazın, eleştirin. Ama oyuncuları tahrik eden yazılar hiç doğru değil. Yakışık olmaz. Oyuncuları hakarete varan şekilde yazı doğru değil. Eleştirebilirsiniz. Ama yapılan doğru değil" diye cevapladı.

"KENDİME YAPILMIŞ SAYARIM"

Güneş, Gökhan Töre'nin Ertuğrul Sağlam ile yaşanan gerginliğin sorulması üzerine, "Aralarındaki diyaloğu bilmiyorum. Ertuğrul Sağlam, Gökhan'ın hakaret ettiğini söyledi. Gökhan tam tersini söyledi. Farklı şeyler söyleniyor. Bir futbolunun saha içinde ya da dışında fark etmez yapacağı saygısızlığı kendime yapmış kabul ederim. Oyuncularımızın büyüklerine karşı daha dikkatli olması lazım" şeklinde cevapladı.

"SENİN KAPTANIN BANA GELMEK İÇİN YALVARDI"

Bir gazetecinin, "Bursaspor'u çalıştırırken "İstanbul'un havası kirli" demiştiniz. Görüşlerinizde bir değişiklik oldu mu?" şeklindeki sorusuna Güneş, şöyle cevap verdi:

"Ben Bursaspor'u seviyorum, Bursa'yı seviyorum. Ben burada iyi niyetle hizmet ettim. Ben futbol hayatımda en büyük katkıyı Bursaspor'a yaptım. Bugün de bunun meyveleri yeniyor. Beni başka hocalarla karıştırmayın. Bursaspor'u, Bursa'yı seviyorum. Havası da güzel, havası da temiz. Bana atılan küfürler bana hiç dokunmadı. Üzüldüm ama kendim için değil Bursaspor için üzüldüm. Bazı şeyleri açmak istemiyorum. Senin kaptanın bana yalvardı bana gelmek için. Sonra başkanı aradım konuştum. Bunları gündeme getirmek değil niyetim. Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar. Güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar. Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar."