Sertoğlu kabulde, Federasyon’un 8 Mayıs’ta gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulda onayladığı yeni KTFF Tüzüğü'nü Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na takdim etti.

Yorgancıoğlu kabulde yaptığı konuşmada, böylesi bir işbirliğinin güven artırıcı önlem olarak görülmesi gerektiğini anlattı.

Yorgancıoğlu, tüzüğe 38 kulübün evet demesinin ve hiç ret oyu verilmemesinin önemli bir gösterge olduğunu kaydetti.

Bu kadar kulübün bir arada olmasının bir anlamı olduğunu belirten Yorgancıoğlu, örgütlere güvenmek gerektiğini ifade etti.

Bu konuda Bakanlar Kurulu süreciyle ilgili elinden geleni yapacağını dile getiren Yorgancıoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde yeni bir döneme girildiğini, böylesi bir işbirliğinin de güven artırıcı bir önlem olarak görülmesi gerektiğini anlattı.

Yorgancıoğlu bu sürecin istenen noktaya ulaşması için Kıbrıs (Rum) Futbol Federasyonu’nun da yapıcı adımlar atması gerektiğini belirtti.

KTFF’yi girişimleri ve cesur adımı nedeniyle tebrik eden Yorgancıoğlu, bu adımın ülke sporunu ileriye taşıması temennisinde bulundu.

SERTOĞLU: “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK…  SIRA SİYASİ ERKTE”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na ivedilikle randevu verdiği için teşekkür eden Sertoğlu ise, amaçlarının çağdaş KTFF tüzüğünü hayata geçirmek olduğunu söyledi. Sertoğlu, tüzüğü son haliyle Başbakan Yorgancıoğlu’na sunmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Sertoğlu, 8 Mayıs’ta gerçekleştirdikleri olağanüstü genel kurulda, ilgili tüzüğün 39 kabul  2 çekimser oyla kabul edildiğini de hatırlattı.

“Biz kulüpler olarak üzerimize düşeni yaptık, sıra siyasi erkte” diyen Sertoğlu, en kısa sürede sonuca varılması temennisinde bulundu.

Sertoğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’tan da randevu istediklerini ancak ret yanıtı  aldıklarını ekledi.