Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, eski hocası olan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş karşısında ilk galibiyetini yaşamak istiyor.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak olan müsabakada tatlı bir rekabet yaşanacak. Uzun yıllar Trabzonspor'u çalıştırdıktan sonra geçtiğimiz sezon Bursaspor'u çalıştıran ve bu yıl ise Beşiktaş Teknik Direktörluğü yapan Şenol Güneş, eski öğrencisi olan Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze karşısında taktik savaşı verecek. Şimdiye kadar öğrencisine yenilmeyen Güneş ise yeni takımıyla yakaladığı çıkışı devam ettirmek istiyor.

1994-97 sezonlarında Trabzonspor forması giyen ve teknik direktör Şenol Güneş'in öğrencisi olan Shota, bu kez bordo-mavili takımın başında eski hocasına karşı mücadele edecek. 1995-96 sezonunda Trabzonspor'un şampiyonluğu kıl payı kaçırdığı sezonda rakip filelere 25 gol gönderme başarısı göstererek bordo-mavili forma altında gol kralı olan Shota, Karadeniz ekibinde gösterdiği başarı sonrası iyi bir çıkış yakalamıştı. Futbolculuk döneminde Trabzonspor'da gösterdiği başarıyı bu kez teknik adam olarak göstermeyi hedefleyen Gürcü çalıştırıcı, bugüne kadar teknik adam olarak yenemediği eski hocası Şenol Güneş karşısında da ilk galibiyetini yaşayarak yeni takımıyla birlikte iyi bir hava yakalamayı hedefliyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze bugüne kadar teknik adam olarak 5. kez karşılaştılar. Söz konusu maçlarda Güneş'in çalıştırdığı takımlar Shota'nın çalıştırdığı takımlar karşısında üstün gelen taraf oldu. İki teknik adam arasında yaşanan taktik savaşta Güneş'in takımları 2 galibiyet alırken 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

İki teknik adam arasında oynanan maçlar ve alınan sonuçlar ise şöyle:

19 Şubat 2012 Kayserispor - Trabzonspor: 3-3

6 Kasım 2011 Trabzonspor - Kayserispor: 2-1

27 Şubat 2011 Trabzonspor - Kayserispor: 3-3

26 Eylül 2010 Kayserispor - Trabzonspor: 0-0

7 Aralık 2014 Bursaspor-Kasımpaşa: 5-1