Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arvaledze, isimlere bağlı değil Trabzonspor'a bağlı futbolcular istediğini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arvaladze, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında karşılaşacakları Rabotnicki maçı öncesi oyunculardan Okay Yokuşlu ile birlikte maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadyumunda basın toplantısı düzenledi.

"ERKEN GOL ATMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Shota Arveladze'nin toplantının başında "İlk maçta kendi takımıma güvenerek, bir gün önce gittik Kapadokya'ya.. Yok, Makedonya'ya.. Pardon. Kapadokya orda kaldı. Kayseri'de kaldı kafa" sözleri gülüşmelere neden oldu. Gürcü teknik adam kendisinin de güldüğü bu dil sürçmesinin ardından şunları söyledi:

"İlk maçta çok sıcak hava bize avantaj değildi. İlk devre beğenmediğim bir Trabzonspor vardı. Ama ikinci devrede istediğimiz oyunu oynadık. Yüzde 100 olmasa bile çok yakındık gol atmaya. İyi bir rakiple karşılaşacağız yarın. Turu geçmek için hatasız bir maç gerekiyor. Trabzonspor olarak bu maça çok ciddi şekilde hazırlandık. Bazı sorunları her zaman yaşıyoruz. Hiçbir şey kolay olmuyor. İnşallah iyi sonuç alarak turu geçip devam etmek istiyoruz. Senaryonun çok fazla değişmesini beklemiyorum. Çift santrfor oynayan bir rakibimiz vardı. Belki bu sistemlerinde bir değişiklik olabilir. Yine de kontratağa çabuk çıkan bir rakibimiz olacak. Topun bizde kalması lazım. Erken gol atmak çok önemli."

"FUTBOLCULARIN HEM AİLELERİ HEM ETRAFINDAKİ İNSANLAR BİZE YARDIMCI OLMALI"

Shota Arveladze, bir gazetecinin, "Mutsuz bir futbolcu profili görünüyor. Bunun sebebi ne?" şeklindeki sorusunu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

"Demek ki para insanları mutlu etmiyor. Etrafı mutlu etmesi lazım. Maalesef insanları mutlu etmek çok kolay olmuyor. Böyle bir sektörde yaşıyoruz. Eğer birisi Trabzonspor'u tanıyorsa, Trabzonspor sevgisinin ne kadar güzel olduğunu biliyorsa, kendisini mutlu eder. Yeter ki sevdiği işi yapsın. Biz sadece performansı konuşmuyoruz. Performans bazen düşebilir. İnsanın her günü farklıdır. Ama tekrar söylüyorum, hayat bu fırsatı vermiş, ünlü olmuşsun, parasını alıyorsun. Böyle bir kulüpte çalışıyorum, her gün arkamda milyonlarca insan varsa bunu anlaması için biraz da yetenek lazım. Bizim kelimeler bazen o kadar karşı tarafa geçmiyor. Futbolcunun etrafı çok önemli. Babası, annesi, amcası, ağabeyi, kız kardeşi, herkes. Niye mutlu değiller bu çocuklar? Bu sadece bizim sorunumuz değil. İlk gün, "Mutlu olmayan oyuncu istemiyorum" dedim. Tabii ki sorunu olacak, bazen mutlu olmadığımız anlar olacak ama etrafı mutlu olmalı. İnsan sabah kalktığında nasıl giyiniyorsa mutluluğu da öyle giyebilir. Sevdiğimiz işi yapıyoruz, çıkıyoruz bu kadar büyük bir tiyatronun önünde top oynayacağız, alkışlayacaklar. Bir gün tabi mağlup olacağız ama 100 defa da kazanacağız. Bu çok büyük bir zevk, çok büyük bir mutluluk. Bunları parayla alamıyor insan. Belki 1 milyar insan bu çocukların yerinde olmak istiyor ama yapamıyor. Kaç tane zengin çocuk bunu yapmak istiyor ama yapamıyor. Çünkü yeteneği yok. Bunları görmeleri lazım. Etrafı da bize yardımcı olacak. Tam tersini söylemeyecek. Burası Trabzonspor. Biz kimseden hiçbir şey istemiyoruz. Tam tersi bu çocuklara ne kadar yardımcı olabilir, kapıları ne kadar açabiliriz? Beyinlerini, gözlerini ne kadar açabiliriz ki; bu fırsatı kullansınlar. Çok çabuk geçiyor zaman. Ben daha gol atamam, bitti. Onu geri getiremeyiz. Bu futbolcuları yolda durduruyorlar artık, futbolcuyla ilgili konuşuyorlar. Bu kulüp, o tarihe, kültüre, etiğe sahip. Herkesi tekrar davet ediyorum yarın. Trabzonspor'un maçına gelmeyeni bile davet ediyorum."

"BENİM DEĞİL TRABZONSPOR'UN OMUZLARDA OLMASINI İSTİYORUM"

Üsküp dönüşünde taraftarların kendisini omuzlara almasıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, Trabzonspor'un omuzlarda olmasını istediğini belirterek, "Omuzlarda olmak istemem. Trabzonspor'un omuzlarda olmasını istiyorum. Trabzonspor'un omuzlarda taşınmasını istiyorum. Bu şehrin mutlu olmasını istiyorum. Bu sahada biz de mağlup olduk, bizden sonra da mağlup oldular. Ama alkışlanarak çıktığımız çok maç var. Burası zaten kazansınlar diye yapıldı. Tarih bize burasının kazanan bir yer olduğunu gösteriyor. Sadece bir tane kale arkası yok. İki tane kale arkası var. 4 tane tribün var bu sahada. Herkesten alkış istiyoruz. Oyunu beğenmiyorsa tabii ki söyleyecek iyi değil diye. Kötü oynadıysak, "çok iyi oynadık" mı diyeceğiz yani. Biz de görüyoruz ve iyi olsun diye uğraşıyoruz. Ama yeter ki bir tane kale arkası olmasın, bir tane tribün olmasın. Avni Aker'de 4 tane tribün var, herkesin rengi belli, herkesin kimi tuttuğu belli. Ben ve futbolcular her taraftan destek istiyoruz. Biz her şeye açığız" dedi.

SHOTA SORUYA TEPKİ GÖSTERDİ

Shota Arveladze, Onur'a sosyal medyadan destek verdikleri için bazı oyuncuların ilk Rabotnicki maçında kadroya alınmadığını ima eden bir soruyu da tepki gösterdi. Soruyu kesen Gürcü teknik adam, "Sen buna inanıyor musun? Onur'a bağlı oyuncular ne demek? Onur'a bağlı oyuncu 4 kişiyse işim çok zor. 25 oyuncunun da kaptana bağlı olması lazım. Bu kulübün kaptanı 4 kişiyse çok büyük bir sorun yaşıyoruz. 25 kişiyle şampiyon olacağız. 4 kişiyle olamayız. Ben birbirlerine sahip çıksınlar diye yaşıyorum. Sahip çıkmadıkları zaman mutlu olmayacağım. İnanamıyorum, 4 kişi sahip çıkmış demek ki?" ifadesini kullandı.

"TRABZONSPOR'A BAĞLI OYUNCU İSTİYORUM"

Shota Arveladze, "Oyuncuların mutsuzluğunun sebebi kulüp içindeki ortamdan mı kaynaklanıyor?" sorusuna ise, "Gerçek sebebinin bulunması için biraz daha zaman lazım. İletişim sorunu yaşamıyoruz oyuncularla. 4 dilde anlaşabiliyoruz. Futbolcu milleti, tabi sorun yaşayacak. Bir Çek oyuncu buraya geliyorsa, burada etrafında Çek olmayacağını bugün mü duyuyor? Ben burada Gürcü'yü zor buluyorum. O nereden bulsun aynı ülkeden birisini. Herkesin bir eksiği var. Ama temel prensip şu; sağlık. Çocukların, annelerin, babaların, eşinin sağlığı yerindeyse sorun yok. "En sevdiğin iş nedir?" diye soruyoruz. Futbol diyorsun. Ben seni zorla mı oynatıyorum? Birisi gitmek istiyorsa, gidebilir. Bugün gidemezsen, yarın gidersin. Burası büyük bir kulüp, geçmişi ve geleceği var. 20 yaşındaki çocuk bunu anlamıyorsa, babası 60 yaşında o anlıyordur. Menajeri, ağabeyi anlıyordur. Demek ki anlatamıyorlar doğru dürüst. Ona bağlı, şuna bağlı oyuncu istemiyorum. Ben Trabzonspor'a bağlı oyuncu istiyorum. Burada para kazanıyorsan, kulüp sana iyi davranıyorsa, bu takıma ve camiaya bağlı olun. Kimler ayrılmadı ki buradan. Efsaneler ayrıldı. Biz buluruz mutlu oyuncu. Bugün bulamazsak yarın buluruz. Kimseye bağlı oyuncu istemiyorum. Avni Aker'i de, şehri de Trabzonspor'a bağlı istiyorum" diye konuştu.

OKAY YOKUŞLU: "TARAFTARIMIZ ÖNÜNDE KAZANMAK İSTİYORUZ"

Orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu ise taraftarları önünde kazanmak istediklerini belirterek, "ilk maçta mağlup olduk. İyi yaptığımız şeyler vardı, eksiklerimiz vardı. Mağlup olduk ama önemli olan kendi sahamızda kendi taraftarımızın önünde maça çıkıyor olmamız. Hafta içinde yaptığımız çalışmaların verimli geçtiğine inanıyorum. Bu maça iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Trabzonspor olarak kendi seyircimizin önünde iyi bir skor ve iyi oyunla istediğimiz sonucu alacağımızı ümit ediyorum" dedi.