Futbolda şike iddialarına ilişkin geçtiğimiz günlerde karara bağlanan davada mahkeme, gerekçeli kararını 15 günlük yasal sürede tamamlayamadı. Mahkeme, gerekçeli kararını hazırlamak için HSYK'dan 15 günlük ek süre aldı.

Futbolda şike iddialarına ilişkin aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıkların beraatine karar verilen davada mahkeme, yasal sürede gerekçeli kararını tamamlayamadı. Dosyanın kapsamlı olmasından ve sanık sayısının fazla olmasından ötürü kararını yetiştiremeyen mahkeme, HSYK'dan gerekçeli kararını açıklamak üzere ek süre talep etti. Mahkemenin talebini değerlendiren HSYK, mahkemeye gerekçeli kararını hazırlaması için 15 günlük ek süre verdi. Mahkemenin verilen ek süre ile birlikte önümüzdeki 15 gün içerisinde gerekçeli kararını açıklaması bekleniyor.

Futbolda şike iddialarına ilişkin yeniden görülen davada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Ekim'de kararını açıklamıştı. Mahkeme, davanın 9 Ekim 2015 tarihinde görülen duruşmasında açıkladığı kararında Aziz Yıldırım'a "örgüt kurmak" suçundan 2 yıl 6 ay, "teşvik primi" suçundan verilen 3 yıl 9 aylık hapis cezası ve 1 milyon 312 bin 500 liralık adli para cezasının iptaline karar vererek, beraatine hükmetmişti. Mahkeme ayrıca, Olgun Peker ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu tüm sanıklar hakkında "örgüt kurma ve üye olma, şike ve teşvik primi" suçlarından daha önce verilen kararların iptal edilerek beraatlerine karar vermişti.