Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Galatasaray maçına ilişkin yaptığı değerlendirmede, maçın ilk 30 dakikasında rakibi çözdüklerini söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında Türk Telekom Arena Stadyumu'nda karşılaştığı Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, "Orta sahayı çok iyi tutmamız ilk 30 dakikada maçı almamızı sağladı. 30 dakika rakibi çözdük. İkinci yarıdaki rakibin baskısı için ilk 30 dakikadaki oyun önemliydi. Elimde uzun yıllardır beraber oynayan oyuncular var. Aramıza katılan genç oyuncular da geleceği olan isimler. Temelimiz aynı. Futbolculuğum da ben hep takım oyununa inan bir oyuncu oldum ve çok iyi hocalarla çalışma fırsatım oldu" dedi.

"İLK MAÇI KAZANMAK ÖNEMLİ"

Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçı kazanmanın önemine değinen deneyimli çalıştırıcı, "Önümüzde daha çok maç var. İlk maçı kazanmak önemli. İyi bir başlangıç yapmak işimizi kolaylaştırıyor. Bu sen iyi başladık. İleriye bakarken bizi rahatlıyor. Maçı kazanmak ve koparmak için gereken kadroyu seçiyoruz. Elimizde farklı karakterli birçok oyuncu var. Kadromuz son derece bütün ve alternatiflere açık bir kadro" diye konuştu.

"GALATASARAY'IN HOCASINA SAYGIM VAR"

Galatasaray'ın başında olsaydınız skor değişir miydi? sorusunu yanıtlayan Simeone, Hamza Hamzaoğlu'na saygısının olduğunu ve soruyu yanıtlamak istemediğini söyledi.

"İKİNCİ YARI GÜÇLÜ VE ATAK BAŞLADILAR"

Bir soru üzerine Galatasaray'ın ikinci yarıya güçlü ve atak başladığını ifade eden tecrübeli teknik adam, "Umut'un girmesiyle ve Sneijder'in ortaya geçmesiyle üstümüze gelmeye başladılar. Bizde kontra ataktan golü bulabilirdik ve maçı daha erken bitirebilirdik" diye konuştu.