Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Antalyaspor, bu maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Hasan Subaşı Tesisleri'ndeki antrenmana futbolcular, Tay Sachs (Enzim eksikliği) hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olan 2.5 yaşındaki Azra Cunduz'un resminin yer aldığı tişörtle çıktı. Başta Eto'o ve bütün futbolcular tişörtleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ardından teknik direktör Yusuf Şimşek, futbolcularla Galatasaray maçının önemini belirten bir konuşma yaptı. Dizinden yaklaşık 1 ay önce ameliyat geçiren Can Arat ise salonda çalıştı.

Koşu ve ısınma hareketlerinin ardından Akdeniz ekibi, 5'e 2 pas ve tek pas çalışması yaptı. Pas çalışmasına teknik direktör Yusuf Şimşek de katıldı.Ardından futbolcular yarı sahada taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı.

"3 YADA 1 PUAN ALACAĞIZ"

Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, deplasmanda karşılaşacakları Galatasaray maçının zorlu geçeceğini belirtti.

Rakibin teknik direktörünün istifa etmesinin işlerini biraz daha zorlaştıracağını kaydeden Şimşek, "Hamza hoca olsaydı da zor olurdu. Ama şimdi bu ortamda futbolcular daha çok birbirine kenetlenecek ama biz kenetlenmiş hazır bir takımız. Oradan 3 yada 1 puan alarak döneceğiz. Ona göre hazırlık yaptık. Milli maç arası ilaç gibi geldi. Eksik olan yerlerimize daha fazla çalışma fırsatı bulduk. Güzel sonuçla Antalya'ya dönmeyi düşünüyoruz" dedi.

"EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERDİK"

Milli takım arasında eksik gördükleri yerleri çalıştıklarını aktaran Şimşek, "Son maçlarda duran toplardan gol yedik. Bunlara çalıştık. Defansif anlamda agresif ve sert olmaya özen göstereceğiz. Oynayacağımız sisteme çalıştık" diye konuştu.

"ROTASYON OLACAK"

Galatasaray maçında oyuncu rotasyonu olacağını ifade eden Şimşek, "2-3 tane rotasyon olacak. Deplasmanda nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynayacağız. Kalemize fazla kapanmadan önde oynamaya çalışacağız, sistemli oynayacağız. Hem mücadele gücü yüksek hem de futbol adına güzel şeyleri sahaya yansıtacağız" dedi.

"TÜRK HOCALARIN BAŞARILI OLMASINI İSTERİM"

Hamza Hamzaoğlu'nun istifasını da değerlendiren Şimşek, "Türk antrenörünün istifa etmesi kendi adıma üzücü. Ben Türklerin başarılı olmasını isterim. Hamza hoca da değerli bir ağabeyimiz tabi üzücü" ifadelerine yer verdi.