Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Kazanmamız sonucunda son maçın berabere bitmesi de bize yetiyordu. Lokomotiv Moskova - Sporting Lisbon maçında da Lisbon mağlup olsa ya da berabere kalsaydı bizim buradan 3 puan almamız halinde gruptan çıkacaktık" dedi.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu beşinci maçında Beşiktaş, Arnavutluk ekibi Skenderbeu'yu 2-0'lık skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında siyah-beyazlı takımın Teknik Direktörü Şenol Güneş müsabakayı değerlendirdi.

"RAKİBİN KONTRATAKLARLA ÇIKIŞINDA SIKINTILARIMIZ OLDU"

Deneyimli çalıştırıcı, "Kazanmamız gerek bir maça çıktık. Kazanmamız sonucunda son maçın berabere bitmesi de bize yetiyordu. Lokomotiv Moskova - Sporting Lisbon maçında da Lisbon mağlup olsa ya da berabere kalsaydı bizim buradan 3 puan almamız halinde gruptan çıkacaktık. İlk yarıda rakibin savunma anlayışını ve arkadan kontrataklarla çıkışında sıkıntılarımız oldu. Oyunun temposu da iyi değildi. Rakibe pozisyonlar verdik. İkinci yarı daha fazla pozisyona girdik. İlk yarı Cenk'in attığı gol oyunumuza da rahatlık getirdi. Kazanmak güzel. Bundan sonra Akhisar maçına bakacağız" diye konuştu.

"UMARIM YARINDAN İTİBAREN DAHA DA İYİ OLACAK"

Sosa'nın ve maçta darbe alarak oyunu yarıda bırakan Ersan'ın sakatlığı ile ilgili gelen bir soru üzerine Şenol Güneş, "Sosa'nın ufak bir rahatsızlığı vardı. Umarım yarından itibaren daha da iyi olacak. Haftaya yetişir. Ersan, Sivas maçında büyük bir darbe almıştı. Bugün bir kez daha sakatlandı. Bakacağız duruma. Muayene olsun ondan sonra karar vereceğiz" yanıtını verdi.

"ZAMAN İÇERİSİNDE GÖRECEĞİZ"

"Her oyuncu oynayabilir, girip çıkabilir" diyerek sözlerine devam eden deneyimli çalıştırıcı, "Bir karar veriyoruz ve oyuncularımızı sahaya sürüyoruz. Onlar da en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bugün de böyle bir kadroyla çıktık. Geride kalanların kötü olduğunu göstermez. Saha içinde şahsi fikrim herkes iyi niyetle çalıştı. Girenler, çıkanlar elinden geleni yaptı. Ama bizim oyun tempomuz yüksek olmadığı zaman sıkıntı yaşayabiliriz. O yüzden bizim takım olarak eleştiri almamız lazım. Kimin eksik olduğunu kimin de iyi olduğunu zaten zaman içerisinde göreceğiz" dedi.

"HEPSİ BAŞARILI, HEPSİ İYİ ANTRENÖR"

"Mustafa Denizli, Fatih Terim ve Şenol Güneş'in Türk futbolunda şu an aktif olmaları ve hangisi ne kadar başarılı?" sorusunu aklına getirdiğini dile getiren bir basın mensubunun bu yorumuna Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şöyle cevap verdi:

"Türk futbolu ile veya diğer kurumlarla ilgili çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Çünkü konuşmamın kimseye yararı olduğunu da düşünmüyorum. Hepsi başarılı, hepsi iyi antrenör. Benim için en başarılı ödül kendimin bir adım ileri gidebilmesidir. Geri kalan ödülleri istemem ben."

"HERKES HAZIR OLMAK ZORUNDA"

Karşılaşmanın ikinci yarısında Kerim'in oyundan alınışı sırasında olumsuz tepkisi olduğu yönünde gelen bir soru üzerine Güneş, "Kerim'in saha içinde duruşunu, hareketlerine bakarsanız çok mana çıkartırsınız. Böyle bir oyuncu yok biz de zaten. Görev verildiğinde, görevi alındığında çıktığında bunlar gayet doğal şeyler. Cenk Tosun da iyi çalışıyor ve bunun karşılığında da saha içerisinde güzel goller attı. Goller de kaçırdı tabi. Futbol hatalar oyunudur. Bu hataları ne kadar az yaparlar, ne kadar katkı yaparlarsa takımda her an oynayabilirler. Bazen sonradan girerler, bazen 11'de başlayabilirler… Memnunum yani. Mario'dan da memnunum. Oyunun gidişine göre Mario'yu almayı düşündüm ama sonra vazgeçtim. Bugün savunmaya yük bindiği doğrudur. İleri de böyle hamlelerimizle değişik oyuncuları da oynatabiliyorum. Herkes hazır olmak zorunda. Önemli olan girenler, çıkanlar değil oyuncularımızın ne gibi katkıları olduğudur" ifadelerini kullandı.