Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in kardeşi ve kulüpte başkan danışmanı görevine getirilen Mehmet Özbek, "Cüneyt Tanman'a cevap değil ama söz konusu Galatasaray ise ben yancı da olurum, öncü de. Tuvalet de temizlerim. Gider transfer de yaparım" dedi

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Velden bölgesinde sürdüren sarı-kırmızılı ekipte, başkan Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek, basın mensuplarıyla sohbet etti. Yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman'ın futbol şube sorumluluğunu bırakmasını değerlendiren Özbek, "Cüneyt Tanman'a cevap değil ama söz konusu Galatasaray ise ben yancı da olurum, öncü de. Tuvalet de temizlerim. Gider transfer de yaparım. Benim egom yok. Böyle bir hataya düştü. O da üzülecektir. Yönetimden istifa etmedi. Demek ki aramızda tekrar görebiliriz. Hareket biraz çocuksu oldu. "Ben oynamıyorum, küstüm" gibi. O da Galatasaray'ın bir ferdi ve kopma şansı yok. Biz 2 ayda beraber çalıştık. Bu süre, sarmaş dolaş geçti. Kendisiyle sıkıntımız yok. Bir sıkıntısı var, ama o benimle ilgili değil" dedi.

"BAŞKAN TALİMATIYLA MUSLUK DA TAMİR EDİYORUZ, TRANSFER DE YAPIYORUZ"

"Görevi kabul ederken, "futbol şube sorumluluğunu üstleneyim, ama beni mali işlere karıştırmayın" demişti. Peki o zaman bu mali işleri kim yapacak?" diyen Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray'daki mevcudiyetim ihtiyaçtan hasıl olmuştur. Başkan talimatıyla musluk da tamir ediyoruz, transfer de yapıyoruz. "Ben para işine karışmam" deyince ne yapılacak. Galatasaray hepimizin kulübü ve bizim bu konuşmalarımızdan zarar görmemeli. Benim zarar görüp görmemem çok önemli değil. Abdurrahim Albayrak koşarak stada gitmek zorunda kalıyordu. Şimdi para Florya'ya geldi. Eskiden 15 gün süren işler şimdi 10 dakikaya düştü. Oyuncularımıza şampiyonluk primi dışında hiçbir ödememiz kalmadı. Onu da 1 hafta içinde kapatacağız" diye konuştu.

"FUTBOL ŞUBESİNİ BİR KİŞİNİN TEK BAŞINA İDARE ETMESİNE İMKAN YOK"

Özbek, kendisine yapılan futbol şubesi sorumluluğu teklifini kabul etmediğini belirterek, "Ben futbol şubesi sorumlusu değilim. Kulüpte bir başkan danışmanı kadrosu vardı ve benim pozisyonum da bu. Zaten futbol şubesini bir kişinin tek başına idare etmesine imkan yok. Burası 7 gün 24 saat faal olarak mesai harcanması gereken bir yer. Florya'da yeni bir model üzerinde çalışıyoruz. Yönetim kurulunda ağabeyime, "Mehmet'i futbol şubesi sorumluluğuna getirelim" diye teklifte bulunulmuş. Ben bu teklifi kabul etmedim" şeklinde konuştu.

"GİDEN OYUNCUNUN YERİNE BİR BAŞKASINI ALABİLİRİZ"

Transfere ilişkin de açıklamalarda bulunan Mehmet Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Transfer yapmayacak değiliz, ama giden oyuncunun yerine bir başkasını alabiliriz. Dengeleme yapmak durumundayız. UEFA Finansal Fair Play kriterleriyle ilgili risk sürüyor. Bize 2 yıl önce bir uyarı verilmişti. Bir yılını geride bıraktık ve verilen süre bu sezonun ardından tamamlanıyor. Ağustos ayının 15'inde tekrar görüşme talebinde bulunacağız ve 1 yıl daha uzatma isteyeceğiz. Raporlarımızı sunacağız. Aksi takdirde önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına katılamayabiliriz. Mali raporlarımızda 10-15 milyon avro gibi bir fark var. Bütçemizi dengelememiz lazım."

Kendilerine gelen tepkileri saygıyla karşıladıklarını dile getiren Özbek, "Bizim işimiz tepki almak. Eleştiri, hocamıza veya futbolcularımıza olmasın, bize olsun. Bazıları, "kulübü babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar" diyor. Ya çiftlik nerede? Bir sürü sorun var, nelerle uğraşıyoruz" dedi.