Gençlerbirliği Teknik Direktörü Stuart Wıllıam Baxter, "Hakemin vermiş olduğu penaltıyı yakından görmem gerekiyor ancak dışarıdan gördüğüm kadarıyla çok ucuz bir penaltıydı. Genele baktığımız zaman bize yazık oldu" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasının kapanış mücadelesinde Gençlerbirliği, sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor'a 3-2 mağlup oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Stuart Baxter, ilk yarıda oyuna iyi başladıklarını ancak yapmış oldukları gol pozisyonlarından yararlanamadıklarını söyledi. Rizespor'un ilk yarıda golün dışında pek fazla bir pozisyon oluşturmasına müsaade etmediklerini kaydeden Baxter, "44. dakikada gol yiyerek devre arasına mağlup girdik. 2. yarıda gereken uyarıları yaptık ve kabul etmemiz gerekiyor takımımız 2. yarıda çok iyi oynadı. Maçın kritik anları var. Hakemin vermiş olduğu penaltıyı yakından görmem gerekiyor ancak dışarıdan gördüğüm kadarıyla çok ucuz bir penaltıydı. 3. golü çok kolay yedik. O golü yemememiz gerekiyordu. Genele baktığımız zaman bize yazık oldu. Sonuca baktığımız zaman bir mağlubiyet oldu bizim için" diye konuştu.

Stancu'nun sakatlığı ile ilgili olarak da konuşan Baxter, "Şuan da fazla bir şey söyleyemeyiz ama doktora sorduğum zaman bilek bağlarında bir sorun olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise oyun içerisinde bazı gitgeller yaşadıklarını ve maçın ardından penaltı görüntüsünü tekrar izlediğini söyledi.

Oyunsal olarak istedikleri seviyede olmadıklarının altını çizen Karaman, Leony'nin penaltı sonrası gösterdiği tepkiye yönelik olarak şunları söyledi:

"Özellikle oyuna giren oyuncular takıma iyi katkı sağladı. Penaltıcımız Deniz. Geçen senede buna benzer bir olay yaşadık. Orada da Deniz atacaktı Leony topu aldı attı ve kaçırdı. Bugün Leony'nin yaptığı hareket takım adına iyi bir hareket değil. Biz bir takımız ve takım halinde hareket etmemiz gerekiyor. Özellikle yabancılar Türkiye'ye geldiği zaman bu ülkede para kazanıyorlar ve 3 ay sonra kafalarına göre hareket etmeye başlıyorlar. Bunun asıl sebebi bizler, kulüplerdir. Yurtdışında kulüplere baktığınız zaman inanılmaz bir performans var. Türkiye'den Avrupa'ya giden oyuncuları görüyorsunuz. Koşmadığı zaman, oyun disiplinine uymadığı zaman ilk olarak oyundan alınan onlar. Dolayısıyla takım disiplinini sağlamayan ekipler bir maç kazanabilir ama geride 33 hafta daha var. Orada penaltıyı alan Sercan var veya daha önce boş pozisyonda pas bekleyenler var. Seyirciye gideceğim, seyirciyi kandıracağım. Beni kandıramazlar. Rizespor 2 senedir küme düşmeye oynuyor. Bir oyuncuya bağlı bir takım olmaz. Böyle olduğu zaman kümeden düşüyorsun. Takım olmak önemlidir. Takım olmakta takımı karakterli oyunculardan kurmak, profesyonelce mücadele eden oyunculardan kurmak ve herkesin haddini bilmesi gerektiğini de göstermekten gelir.