Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam eden 1. Avrupa Oyunları'nda ay-yıldızlı mayo ile mindere çıkan Merve Kenger, Elif Jale Yeşilırmak ve Yasemin Adar, bronz madalya için mücadele edecek.

Haydar Aliyev İdman Sarayı'nda yapılan güreş müsabakalarında 53 kiloda ter döken milli güreşçi Merve Kenger, ilk müsabakasında Azerbaycanlı sporcu Anzhela Dorogan'a 4-2 mağlup oldu. Rakibinin finale yükselmesi neticesinde repesaj maçına çıkan Kenger, Macar rakibi Mercedesz Denes'i 4-0 ile geçerek akşam seansında Moldovalı Natalia Budu ile bronz madalya için güreşmeye hak kazandı.

58 kiloda Fransız sporcu Aurelie Basset karşısında aldığı 4-0'lık galibiyet ile yarı finale adını yazdıran milli sporcu Elif Jale Yeşilırmak, Ukraynalı rakibi Tetyana Lavrenchuk karşısında 4-3 önde iken şansız bir pozisyon neticesinde tuş olarak final şansını kaybetti. Yeşilırmak, Belaruslu Anastasiya Huckok karşısında galibiyet elde ederek bronz madalya kazanmak için ter dökecek.

75 kiloda çok iyi bir başlangıç yapan ve ilk tur maçında Bulgar Stanka Hristova'yı, ikinci tur maçında ise Ukraynalı Oksana Vashchuk'u tuş ederek yarı finale yükselen milli güreşçi Yasemin Adar, Rus sporcu Ekaterina Bukina'ya 14-11 mağlup oldu ve final vizesini kaçırdı. Yasemin Adar, Moldovalı Svetlana Saenko ile bronz madalya için mindere çıkacak.

63 kiloda milli mayo giyen Buse Tosun ise, ilk tur maçında Belaruslu sporcu Maryia Mamashuk'a 8-6 mağlup olarak madalya şansını kaybetti.

Sultanlar, bronz madalya için mindere çıkıyor

Sultanlar, bronz madalya için mindere çıkıyor