Spor Toto Süper Lig'in 2014-2015 sezonun bitmesinin ardından merak edilen diğer bir konu da hakemlerin performansı oldu. Süper Lig'de en çok maç yöneten hakem ise Fırat Aydınus olurken, en çok kırmızı kart gösteren hakem ise Cüneyt Çakır oldu.

2014-2015 Spor Toto Süper Lig'in bitmesinin ardından futbolcuların performansının yanı sıra hakemlerinde performansı merak ediliyor. Bu sezonda Süper Lig'de en çok görev alan hakem Fırat Aydınus olurken, en çok sarı kart gösteren hakem 142 sarı kart ile Bülent Yıldırım, en çok kırmızı kart gösteren hakem ise Cüneyt Çakır oldu.

SÜPER LİG'DE EN ÇOK MAÇ YÖNETEN HAKEM FIRAT AYDINUS

Spor Toto Süper Lig'in 2014-2015 en çok maçta görev alan hakem Fırat Aydınus oldu. Fırat Aydınus bu sene Süper Lig'de 25 maç yönetirken, PTT 1. Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto 3. Lig'de bir olmak üzere 28 maç yönetti. Ayrıca Fırat Aydınus UEFA Avrupa Ligi'nde de bir maç yönetmişti. Aydınus çıktığı 25 Süper Lig maçında 113 sarı kart gösterirken, 5 de kırmızı kart gösterdi.

Süper Lig'de Bülent Birincioğlu, Koray Gençerler, Kutluhan Bilgiç, Murat Özcan, Mustafa Öğretmenoğlu, Onur Karabaş, Özkan Çeliker ve Serkan Tokat, Süper Lig'de sadece 1 maç yöneten hakemler oldular.

EN ÇOK SARI KART GÖSTEREN HAKEM BÜLENT YILDIRIM

FIFA kokartlı Türk hakem Bülent Yıldırım bu sezon içerisinde yönettiği 23 maçta 142 kez sarı kartına başvurarak en çok sarı kart gösteren hakem oldu. Hüseyin Göçek ise 130 sarı kart gösterirken, Ali Palabıyık ise 126 sarı kart gösterdi.

EN ÇOK KIRMIZI KART GÖSTEREN HAKEM CÜNEYT ÇAKIR

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır bu sezon içerisinde çıktığı 23 karşılaşmada 11 kez kırmızı kartına başvurarak en çok kırmızı kartına başvuran hakem oldu. Ali Palabıyık ise 9 kırmızı kart ise en çok kırmızı kart gösteren ikinci hakem olurken, Mustafa Kamil Abitoğlu ve Halis Özkahya 7 kırmızı kart göstererek en çok kırmızı kart gösteren üçüncü hakem oldular.

Spor Toto Süper Lig'de en çok maç yöneten ilk 5 hakem şöyle:

1 - Fırat Aydınus: 25 maç

2 - Cüneyt Çakır ve Bülent Yıldırım: 23

3 - Hüseyin Göçek: 22 maç

4 - Mete Kalkavan ve Halis Özkahya: 21 maç

5 - Ali Palabıyık ve Mustafa Kamil Abitoğlu: 20 maç

Spor Toto Süper Lig'de en çok sarı kart gösteren ilk 5 hakem şöyle:

1 - Bülent Yıldırı: 142 sarı kart

2 - Hüseyin Göçek: 130 sarı kart

3 - Ali Palabıyık: 126 sarı kart

4 - Fırat Aydınus: 113 sarı kart

5 - Tolga Özkalfa, Cüneyt Çakır ve Mete Kalkavan: 93 sarı kart

Spor Toto Süper Lig'de en çok kırmızı kart gösteren ilk 5 hakem şöyle:

1- Cüneyt Çakır: 11 kırmızı

2 - Ali Palabıyık: 9 kırmızı

3 - Halis Özkahya ve Mustafa Kamil Abitoğlu: 7 kırmızı

4 - Tolga Özkalfa, Mete Kalkavan ve Bülent Yıldırım: 6 kırmızı

5 - Özgür Yankaya, ve Fırat Aydınus: 5 kırmızı