Spor Toto Süper Lig'de son yıllarda yaşanan teknik direktör kıyımı dikkat çekiyor. Türk futbolunun en büyük sorunlarından birinin istikrarsızlık olarak gösterilmesine rağmen, son yıllarda yaşanan teknik direktör ayrılıkları göze çarpıyor. İlk 11 hafta sonunda takımlar 7 kez teknik direktör değişikliğine gitti.

Geçtiğimiz sezon 18 teknik direktörle yolların ayrıldığı ligde henüz 11. haftada olunmasına rağmen 7 hocanın işine son verildi.

Gençlerbirliği'nde Stuart Baxter'ın yerine Mehmet Özdilek, Mersin İdman Yurdu'nda Mesut Bakkal'ın yerine Bülent Korkmaz, Sivasspor'da Sergen Yalçın'ın yerine Okan Buruk göreve geldi. Sezona Michael Skibbe ile başlayan Eskişehirspor ise tecrübeli hocayı göndererek, yerine İsmail Kartal'ı getirmişti. Kartal'ın da ömrü kısa oldu ve 4 hafta sonra istifa etti. Es-Es en son Samet Aybaba ile anlaştı.

Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor Shota ile yollarını ayırmış, takımı Sadi Tekelioğlu'na emanet etmişti. Son olarak ise Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son verdi.