Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda, 125 kiloda mindere çıkan Taha Akgül, altın madalya kazanarak 2. kez Dünya Şampiyonu oldu.

Las Vegas'ta devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda, 125 kiloda mindere çıkan Taha Akgül, Azeri Jamaladdin Magomedov'u 1 dakikada 10-0 (Sayı tuşu) mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı.

"BUNDAN SONRAKİ HEDEF OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU"

Dünya Şampiyonası'nın Rio'da düzenlenecek olimpiyatlar öncesi son en büyük şampiyona olduğunu belirten Akgül, "Buraya bütün takımlar en iyi sporcularıyla katılıyor. Ben de bir sene boyuncu bu şampiyona için hazırlandım. 4 Avrupa şampiyonluğum, bir de Dünya şampiyonluğum vardı. Çok şükür Dünya şampiyonluğumu ikiye çıkardım. Bundan sonraki hedefim olimpiyatlar olacak. Tüm çalışmalarımı buna göre yapacağım. Bu şampiyonada şampiyon olduğum için sevinemiyorum. Bir haftadır buradayız. Güzel ülkemizden her gün şehit haberleri geliyor. O nedenle sevincim biraz buruk. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

"TÜRKLERİN ATA SPORU GÜREŞTİR"

Çinli bir gazetecinin her iki ağır sıklette de şampiyon oldunuz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna milli güreşçi, "Türklerin ata sporu güreştir. Sizler bilmeyebilirsiniz, 654 yıllık geleneğimiz olan Kırkpınar güreşleri var. Oraya çıkan pehlivanların hepsi de oldukça yapılı güreşçiler. 50, 60 tane başpehlivanı olan bir ülkeden bizim gibi güreşçilerin çıkması normal. Rıza kardeşimin de 5 Avrupa iki dünya şampiyonluğu var" diye cevap verdi.

Taha Akgül 2. kez dünya şampiyonu

Taha Akgül 2. kez dünya şampiyonu

Taha Akgül 2. kez dünya şampiyonu