Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Akhisar Belediyespor beraberliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "2-0'dan sonraki görüntü beni şaşırttı" dedi. Pereirea, takımın iki farklı maskesinin olduğunu ifade ederek, "Bir yüzünde keyif veren, rakibi hapseden yüzü var, ikinci yüzünde ise baskı yeyince bırakan bir Fenerbahçe var" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Bu akşam beni en çok şaşırtan 2-0'dan bu maçın buraya gelmesi. Celtic maçında 2 gol geriye düştük. İyi bir reaksiyon verdik ve 2-2'ye getirdik. Bu da bu konunun fiziksel olmadığını, mental olduğunu gösteriyor. 2-0'dan sonraki görüntü beni şaşırttı. 3. golü bulabilirdik, ortada sebep yokken gol yedik. Her duran top kalemizde pozisyon oluyor. Böyle tecrübeli oyunculardan oluşan bir takım nasıl bu kadar duran toptan gol yiyebiliyor? Böyle üst düzey oyuncular savunma yapmak zorunda. Rakibimizi biz uyandırdık. Onların pozisyon oluşturmasından ziyade biz golleri hediye ettik. Çalışarak düzeltmeye çalışacağız. 2-0'dan sonra hatalarımıza şaşırdığımı söylemek istiyorum" dedi.

"SORUMLULUK BENDE AMA…"

Puan kaybının sorumluluğun kendisinde olduğunu dile getiren Pereira, "Sorumluluk bende ama herkes bu sorumluluğu kabul etmeli. Takım halinde gol yiyoruz. Sezon başı buraya geldiğimiz de takımın yarısını değiştirdik. Bu kadar yeni oyuncu varken her maçı kazanmayı beklemiyordum ama şunu itiraf etmeliyim; daha olgun, daha tecrübeli bir görüntü ortaya koymamızı beklerdim. 2 puan kaybettik ama ligde ve Avrupa'da yolumuza devam ediyoruz. Bazen çok büyük bir takım gibi oynuyoruz, bazen de orta bir takımın olgunluğunda oynuyoruz. Olgunluk anlamındaki bu aradaki büyük fark beni endişelendiriyor. Bu konu mental bir konu" dedi.

"TAKIMIN SANKİ İKİ FARKLI MASKESİ VAR"

Oyunun belli bölümlerinde kaliteli ve agresif oynadıklarını ancak bazen olgun bir görüntü veremediklerini dile getiren tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sanki takımın iki farklı maskesi var. Bir yüzünde keyif veren, rakibi hapseden yüzü var, ikinci yüzünde ise baskı yeyince bırakan bir Fenerbahçe var. Takımın iyi oyunu oynayabileceğini gösterdiği zamanlar oldu. Beşiktaş maçında 90 dakika Beşiktaş'tan çok daha iyi oyun sergiledik. Bir anlık pozisyon olmayan anlarda golü kalemizde gördük. Beşiktaş lider ama iki puan gerisindeyiz. Ligin liderine karşı çok aha iyi oyun sergiledik ama mağlup olduk. Bu maçta da tam olarak aynı şekilde yenildik. Duran toplar da istediğimiz görüntüyü ortaya koyamayarak kaybettik. Taraftarlarımıza istediklerini vereceğiz. 90 dakika o kaliteli görüntüyü veren bir takım oluşturmak hedefimiz. Celtic maçında iki gol yiyene kadar çekingen, ilk yüzümü vardı. Daha sonrasında attığımız gollerle beraber maçı çeviren diğer yüzümüz ortaya çıktı. Maça hırslı yüzümüzle başladık. İkinci yarı panik olan bir görüntümüz vardı. Taraftarlarımızın hak ettiği bir sonuç değil. Tek bir yüzle sahaya çıkabilmek için çalışıyoruz. Sanki işler iyi giderken yağmur yağmış, üstümüze bir şey giymiş ve başımızı öne eğip yürüyor gibiyiz."

BASIN TOPLANTISINA "SÜRE" ENGELİ

Öte yandan teknik direktör Pereira, basın toplantısında yalnızca bir soru aldı. Temsilcinin basın toplantısı sırasında sürenin sona erdiğini söylediğini ifade eden sarı-lacivertli kulübün medya sorumlusu, ısrarlara rağmen basın toplantısını bitirdi. Ardından temsilci, basın mensuplarına kendisinin böyle bir süre kısıtlamasında bulunmadığını ve talimatlarda da böyle bir şeyin olmadığını ifade etti.