Biatlon Milli Takımı, Sırbistan'da düzenlenen IBU Balkan Kupası'nda 13 madalya kazandı.

Sırbistan Sjenica şehrinde 8 - 9 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenen Biatlon IBU Balkan Kupası'na katılan milli takım sporcuları, iki gün süren yarışmalardan toplam 13 madalya ve 4 kupa elde ederek Türkiye'ye döndüler.

IBU Balkan Kupası'nın birinci gününde, Sprint yarışmalarında (10 km, 7,5 km, 6 km) Biatlon Mili Takımı 3 Altın, 1 Gümüş ve 2 Bronz madalya kazandı. İkinci gün ise sporcular, 4 birincilik ve 2 üçüncülük elde ederek toplam 7 madalya ile podyumlarda yer aldı. Biatlon Milli Takımı, müsabakaya katılmış olan dört ülke arasından, altı kategoride en başarılı ülke seçildi. Her kategorinin birincisine kupa verildi. Türk Biatlon Milli Takımı ise 6 kupanın 4'ünü elde ederek, kombinede de büyük başarı elde etti.

Madalya kazanan sporcular şöyle:

Ahmet Üstüntaş - 2 Altın

Büşra Güneş - 2 Altın

Zilan Öztunç - 2 Altın

Zana Öztunç - 1 Altın, 1 Bronz

H. İbrahim Yılmaz - 1 Bronz

Aykut Taşçı - 1 Gümüş, 1 Bronz

Ömer Tilki - 1 Gümüş, 1 Bronz

YARAR: "BIATLON SPORUNUN TÜRKİYE'DE HIZLA YAYILACAĞINI İNANIYORUM"

Biatlon Milli Takım sporcuları ve Antrenörleri Yuri Mitev, Samet Oğlago, Kenan Ören, M. Mustafa İlçin'i tebrik eden Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar, "Türkiye'de Biatlon sporunun hızla yayılacağına ve gurur verici başarılarımızın artarak devam edeceğine inancım sonsuzdur. Biatlon sporu ülkemizde henüz yeni tanınmaya başlayan, kayaklı koşu ile tüfekli atışın bir araya getirildiği bir kış sporudur. Bir parkur boyunca belli hedeflere atış yaparak o parkuru tamamlama temeline dayanan bir spor. Kayak krosu ve tüfekle atıcılığın birleşiminden oluşur. Olimpiyatlarda üç çeşit biatlon yarışması yapılır. Birincisi, her ülkeden 4'er sporcunun katıldığı, 20 km'lik bireysel yarışlar. İkincisi, kırılabilen veya devrilebilen hedeflere atış yapma temeline dayanan 10 km'lik bireysel sürat yarışları. Üçüncüsü, 4x7.5 km bayrak yarışlarıdır. Bayrak yarışlarında sporcular, sürat yarışlarındakilerine benzer hedeflere atışlar yaparlar" şeklinde konuştu.