Spor yazarı Rıdvan Dilmen 'Bu saatten sonra artık Belçika'nın kaybetmemesini bekliyoruz. Normal şartlarda İsveç, Belçika'yı yenemez gibi geliyor' derken Türkiye'nin tur atlaması halinde karşılaşacağı Galler hakkında da Turnuvadan önce "Bir üst turda kimi istersin" deselerdi ben 'Galler' derdim.

Motivasyonu tekrar toparlamış bir milli takım için Galler iyi bir rakip" değerlendirmesinde bulundu. Emre Mor için 'Messi gibi yetenekli bir oyuncuyu kadromuza kattık' diyen Dilmen, Terim için de Hocam sakin, sakin,sakin... Sen tecrübelisin. Sen bu oyuncuların sadece hocası değil büyüğüsün. Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

Gökçe: Barış çağrısı

Milliyet Gazetesi'nden Attila Gökçe ise 'Barış çağrısı' başlıklı yazısında En başta kaleci Volkan, tümüyle savunma, orta alan, kanatlar filan... Hepsi de fişek gibi delikanlılardı. Gayretli, dirençli, inatlı ve inançlıydılar. İkinci tur hesabı ne kadar karışık olursa olsun, onlar takımca becerilerini, dayanışma duygularını ve fizik kapasitelerini net biçimde ortaya koydular. Belki devam etmeyeceklerdi ama, onurlarıyla veda edeceklerdi.   " yorumunda bulundu.

"Yorgun dargın bir turnuva yaşıyoruz.... Ama dün geceki maç çok güzeldi" diyen Gökçe yazısın 'Herkesi barışa çağırıyoruz' sözüyle tamamladı.

Yanal: Alkışı ve övgüyü fazlasıyla hak ettiler

Eski Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal da "Kaybettiğimiz Hırvatistan ve İspanya maçlarından sonra söylediğimiz gibi kalitesi oldukça yüksek bir Milli takıma sahibiz. Kaybettiğimiz maçlarda mücadele gücü ve coşkuyu sahaya yansıtamamıştık. Bu kez tüm ülkenin özlediği ve beklediği Milli Takım sahadaydı. Eleştirilere karşı dik bir duruş sergileyerek kapasitelerini sahaya yansıttılar. Alkışı ve övgüyü fazlasıyla hak ettiler" dedi. Yanal, sosyal medyada Fatih Terim’in ailesine ve futbolcu kardeşlerime eleştiri sınırlarını aşan çirkin söylemleri nefretle kınadığını belirtti.

Demirkol: Bizim stil

Fanatik Gazetesi'nden Mehmet Demirkol'un yazısının  başlığı ise 'Bizim stil'di:

"Başka türlü yapamıyoruz. Her seferinde daha büyük sorunlarımız olmak zorunda. Çukura düşmeliyiz. Başkalarına kriz olan bizim doğal yaşam ortamımız. İşte kaos derken, bir oyun stratejisinin yanı sıra biraz da bundan bahsediyorum. Biz böyle rahat ediyoruz. Böyle yaşadığımızı hissediyoruz sanırım"

Demirkol, Arda Turan hakkında da "Arda’ya normalin ötesindeki tezahürat için ne demeliyiz? Onlar başka bunlar başka vatandaşlar mı? Hayır. İspanya maçında sinirden kendisini kaybetmiş topluluğun doğal hedefi en büyük yıldızdı Sinirden kendisini kaybedince de her zaman olduğu gibi kantarın topuzu kaçtı. Sonra sakinleşince pişman olundu. Ve tabii ki gönül alındı. Sonsuz bir teveccühle... Yuhlardan ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’a bu kadar hızlı geçişimiz bundan. Bizim döngü, kısır döngü." diye yazdı.

Meleke: Bravo masum çocuk

Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Meleke de Türkiye'nin tur atlamasını, 'dünya futbolunun yeni yıldızı' Emre Mor'a borçlu olduğu görüşünde: "Birinci gol sevincinde abilerinin yüzündeki sevimsiz hırs değil, Emre'nin yüzündeki masumiyetti kazanan. Bravo masum çocuk. Bu tur ötekinin berikinin değil, tamamen senin hakkın'

Uçar: Neredeydiniz

Türk futbolunun efsanevi isimlerinden Feyyaz Uçar da "Takımımızda görevini yapmayan yok gibi. Takım olmak işte budur. Arda’ya tribünlerden ıslık değil, alkış var. Olması gereken de bu. Turnuvadan elenirsek çok yazık olacak. Tam da oynamaya başlamışken...

Burak’la gol orucumuzu bozduk. Bismillah. Asistin Genç Emre’den gelmesi güzel. Özgüveni artacak, adaptasyonu yükselecek.Golümüzün Burak’tan gelmesi daha da güzel. Golcülerin moral motivasyonunu golü atmış olmaktan daha fazla ne yükseltebilir ki? Arda’ya tribünlerden ıslık değil, alkış var. Olması gereken de bu. Arda bizim gururumuz. Unutmamakta fayda var." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Milliyet, Fanatik, Sabah, Hürriyet