Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş "Bütün yönetim, teknik heyet, oyuncular değişir ama taraftar hep var. Oyuncuları sevgiyle kucaklayan, üzüldüğü zaman onlara destek olan bir taraftar istiyorum ki o var zaten" dedi.

Bursaspor'da başarılı bir sezon geçiren Şenol Güneş Beşiktaş'a imzayı attı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Güneş, yetenekli bir kadroları olduğunu, şampiyonluk için siyah-beyazlı kulübe geldiğini belirtti. "Büyük Beşiktaş'ı başarıya ulaştırmak istiyorum" diyen Güneş, taraftarlarının hep yanlarında olmalarını istedi.

"BEŞİKTAŞ'I BAŞARIYA ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ"

Kendisini siyah-beyazlı yapan sözleşmeye imza atan Şenol Güneş, Beşiktaş'ı başarıya ulaştırmak istediklerini belirterek, "Tesise girince bir dolaşma fırsatı buldum. Çünkü her kulüpte olduğu gibi burada da sıkıntılar var ama Beşiktaş'ın bunları aşma gücü var. Eskiye dayanan bir dostluğumuz var. İsimler değişse de hayat devam ediyor. Dostluklar önemli ama işimiz daha önemli. Sevgi saygı içinde kurallara bağlı olarak büyük Beşiktaş'ı başarıya ulaştırmak istiyoruz" dedi.

"DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN BURADAYIZ"

Önceki teknik heyetten daha iyisini yapmak için Beşiktaş'ta olduğunu vurgulayan başarılı teknik adam, "Geçen sene ve önceki sene Beşiktaş yeniden yapılanma içine girdi. Hem ekonomik durumu düzeltmek hem tesisleri yenilemek durumundaydı. Bunu da en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Başarılı olmaya çalıştı. Kadroya baktığınızda iyi sonuçlar aldı. Avrupa'da başarılı olduğunu düşünüyorum. Ligde de son haftalarda şampiyonluğu kaybetti. Yetenekli bir kadro var. Giden hocanın da başarılı olduğunu düşünüyorum. Onların bıraktığı yerden daha iyisini yapmak için buradayız. Beklenti Beşiktaş'ın şampiyonluğu. Benim için de beklenti şampiyonluk. Çünkü şampiyonluk görmedim. Zaman zaman haklı olarak arkadaşlarımın eleştirileri var. Şampiyon olmayan antrenör şampiyon olamaz diye bir kural yok. Hamza Hoca Galatasaray'da iki tane kupa birden aldı. Diğer bütün kupalar var bende ama lig şampiyonluğuna aşkım var. Beşiktaş da son yıllarda şampiyon olmadı. İnşallah bu yıl onu alırız. Daha önceki sonuçların üstüne çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

Güneş, heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Tabii zorluklarımız olacak. Tesisle ilgili sıkıntılar var. Zaten başkanla uzun konuştuğumuz konular onlardı. Onlar da rahatsız. Bu el birliği ile yapılacak bir iştir. Bir kişinin başaracağı iş değil. Bu konuda herkes anlayışlı olmalı diye düşünüyorum. Bizim eksiklerimiz varsa her türlü eleştiriye açığız. İşimizi yapacağız. Çalışacağız, besleneceğiz, dinleneceğiz ve iyi sonuçlar alacağız" şeklinde konuştu.

"ÇOK GÜÇLÜ BİR TARAFTAR VAR"

Taraftara da seslenen Güneş, "Beşiktaş'ı daha önceki yıllarda sürükleyen taraftardı. Bütün yönetim teknik heyet oyuncular değişir ama taraftar hep var. Doğru düşünceleri sahiplenip bunları hayata geçiren, oyuncuları sevgiyle kucaklayan, üzüldüğü zaman onlara destek olan bir taraftar istiyorum. Ki o var zaten. Anlayış olarak çok güçlü bir taraftar var. Çarşı grubunu biliyorum, diğer sahadaki olumlu etkisini biliyorum. Daha da önemlisi üç gün önce görüştük. Ben de Şampiyonlar Ligi'ne gitmiştim dönünce oldu. Daha önce ismim çok geçti. Ama bu kadar üst kademede Beşiktaşlı olduğunu bilmiyordum. Her kademeden Beşiktaş taraftarı var. Bu büyük bir zenginlik. İnşallah alacağımız sonuçlarla bunu daha da ön plana çıkarız. Taraftarımız hep yanımızda olsun, tribünde olsun istiyorum" açıklamalarında bulundu.

"Ben buraya geldiğim andan itibaren her şeyimi ortaya koyacağım" diyen Güneş, "Birikimlerim var eksiklerim olacak. Eleştireceksiniz, hakkınız. Ama lütfen yıkmayın ve yapıcı olun. Prensipli güzel bir Beşiktaş olması için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

"BÜYÜK BİR KULÜBE GELDİĞİMİN FARKINDAYIM"

Kontrolsüz heyecan olmayacağının altını çizen Güneş, "Oyuncularıma da bunu söylerim. Büyük bir kulübe geldiğimin farkındayım. Beklentileri biliyorum. Buna cevap vermek istiyorum. Çok iyi oyuncular var. Çalışarak gözlem yapacağız ve bundan sonra istişare ederek oyuncuların performansını artırmak için gerekeni yapacağız. Dışarıdan gördüğüm kadarıyla bazı oyuncuların performanslarının beklentilerin altında kaldığını biliyorum. Onların performansını birlikte artırmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Güneş transferlerle ilgili ise, "Elimdeki kadroda kalması gerekenleri beyan edeceğim. Yönetim kurulu değerlendirip karar verecek. Şu anda konuşmak için erken. Belli bölgelerde eksikler var. Bunları konuştuk" ifadelerini kullandı.

"OYUNCULARIMIZI GELİŞTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Beşiktaş'ın ileri oynayan bir takım olduğunu belirten Güneş, "Önde görev yapanlar kim olursa olsun katkısı mutlaka var. Eksik bir şey görürsek değiştirmeye çalışacağız. Elimizdekileri iyi yapmaya çalışacağız. Yapamazsak değişikliğe gideceğiz. Oyuncularımızı geliştirmeye çalışacağız. Bu olmazsa gider, yenisi gelir. Beşiktaş'ın oyun karakteri hücum futbolu yönünde. Güzel futbol, iyi sonuç herkesin idealidir. Biz de bunu hedefleyeceğiz. İşinizi iyi yapmaya çalışacaksınız. Elinizden geleni yapacaksınız ama yetmiyorsanız başka kulübe gideceksiniz. Bu kadar net" şeklinde konuştu.

"UEFA NORMLARI BEŞİKTAŞ'I ZORLUYOR"

Stadyumun oyuncular ve kulüp üstünde etkisi olduğunu belirten Güneş, "Statsız kalmak kolay değil. O yüzden Beşiktaş büyük bir mücadele verdi. Stat yetişmezse buraya yakın bir statta oynamak olmazsa deplasmanda oynamak istiyoruz. Bunu yönetim halledecek. UEFA normları Beşiktaş'ı zorluyor, buna da bakmak lazım. Transfer koşullara bakarak yapılır. Bazı bölgelerde eksik görünüyor" diye konuştu.

"REKABET İÇİNDE OLACAKLAR"

Kaleci transferi hakkında da açıklamalarda bulunan Güneş, "Bunu görüştük. Eldekilerin beklenenin altında olduğu ortadayken, yeni bir kaleci almak mantıklı olabilir. Ama biz elimizdekileri kullanmak istiyoruz. Elimizdeki oyuncuların performansını artırmak istiyoruz. Olmazsa almak zorunda kalabiliriz. Tabii bunun ekonomik bir maliyeti de var. Bakacağız. Oyuncuların kendilerini geliştirmemesi halinde zaten bizimle işleri yoktur. Rekabet içinde olacaklar. Olmazsa geç kalmış olsak bile bir kaleci alacağız. Ben milli bir kalecinin bu kadar geri gitmesini doğru bulmuyorum. Bir sıkıntı olduğu ortada bunu düzeltmeye çalışacağız" dedi.

ORMAN: "BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA'DA KUPA ALMAMASI İÇİN BİR SEBEP YOK"

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise, "Tam 35 sene evvel hoca ile tanıştım. O zaman babam yönetim kurulu üyesiydi. Hocam da Trabzonspor kaptanı ve kalecisiydi. Babam çok severdi. Böyle bir günü görmesini isterdim. Yönetim kurulu ile istişare ettik. Beşiktaş'ın Avrupa'da kupa almaması için bir sebep kalmadığı bir döneme girdik. Stadımızda sona geldik. Kamp tesislerimizi değiştiriyoruz. Mali olarak işlerimizi çözüp önümüze bakacağız. Bunların ardından en önemli şey stadımıza dönerken başarılara koşmak istiyoruz. Teknik direktörümüz çok önemli. Aramızda istişare ettik. Kendisi çok önemli bir teknik adam. Dürüst, namuslu çalışkan. Nasip bugüneymiş. İlk geldiğimiz zamanlarda da kendisi aklımızdan geçmişti bugüne nasipmiş. İyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Kendisine inanıyoruz. Tüm camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Önümüzde önemli bir üç ay var. Stadımızı ve kamp tesislerimizi tamamlayıp, eksiklerimizi tamamlayıp sezona hazır gireceğiz. Beşiktaş camiası hocamızın arkasında olacaktır. Hayırlara vesile olsun. Şenol hocam severek, isteyerek ve hiç tereddüt etmeden bizimle çalıştığı için biz çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"GENİŞ BİR KADROMUZ VAR"

Beşiktaş Başkanı Orman, bir izleme ekiplerinin olduğunu belirterek, "Teknik ekibimize de soruyoruz transferleri. Sonuçta ekonomik ve ahlaki olarak yönetim kurulu karar verir. Şu ana kadar yaptığımız çalışmaları hocamızla paylaşacağız. Şu anda geniş bir kadromuz var. Hocamız takımda gideceklere kalacaklara ve geleceklere uzlaşarak karar vereceğiz" açıklamalarında bulundu.

"GELECEK SEZON 2-3 MAÇIMIZI DIŞARIDA OYNAYACAĞIZ"

Stat problemi hakkında da açıklamalarda bulunan Orman, "Stat problemi herkesin malumu. Artık camia stada dönmek istiyoruz. Yine tatilsiz bir yaz 20 Eylül'de stada dönmeyi planlıyoruz. Harıl harıl çalışıyoruz. Aksilikler de olmuyor değil. Bu tarihe kadar ligin 14 Ağustos'ta başlayacağını düşünürsek, 2 veya 3 maçımızı dışarıda oynayacağız. Biz federasyona başvurup ilk 3 ilk saha maçını dışarıda oynamaktır. Olmadığı takdirde Başakşehir stadında oynarız herhalde. Onlar geçen sene çimler nedense müsaade etmedi ama bu sene uygun olduğunu söylüyorlar" dedi.

"TRANSFERLE ALAKALI LİMİTLERİMİZ VAR"

Transferle alakalı limitleri olduğunu belirten Orman, "Bir bütçemiz var. Bunun dahilinde her transferi yapabiliriz. Transfer bedeli konusunda sıkıntımız var. Oyuncu satarsak bunu da aşabiliriz. Planlarımız kadromuzu korumak yönünde. Transfer bedeli harcamak konusunda zorunlu hissetmiyoruz. Büyük transferler yapmanın kulüpleri soktuğu sıkıntı diğer kulüplerce malum. Hiçbir oyuncuyu şu anda satmayı düşünmüyoruz. Zaman içerisinde değerlendirip doğru kararı veririz" ifadelerini kullandı.