Gündem Kıbrıs Özel

K-Pet Süper Lig'in son haftasında şampiyon bugün belli olacak. Bugün oynanacak karşılaşma öncesinde de ilginç bir tesadüf gerçekleşti.

1968 - 1969 sezonunda 10 takımla oynanılan Birinci Lig yani dönemin Süper Ligi'nde son haftaya tıpkı bugün olduğu gibi Çetinkaya lider olarak girmiş, ikinci sırada ise yine Mağusa Türk Gücü bulunuyordu. Son hafta mücadelesinde lider durumdaki Çetinkaya yine bugün oynayacağı maç gibi Yenicami ile karşılaşmıştı. Çetinkaya'nın takipçisi MTG'nin şampiyonluk için Çetinkaya'nın mutlaka kaybetmesi, mağlup olması bekleniyordu. İşte o sezon o karşılaşmada lider Çetinkaya, Yenicami'ye 1-0 yenildi ve şampiyonluğu kaybetti. Son haftaya umutla başlayan MTG ise şampiyon olmuştu.

Bugün oynanacak K-Pet Süper Lig'in son hafta maçında ise lider durumundaki GAÜ Çetinkaya yine Yenicami ile karşılaşacak. Fakat bu kez MTG'nin puan kaybetmesi için GAÜ Çetinkaya'nın yenilmesine ihtiyaç yok. GAÜ Çetinkaya puan kaybetmesi bile MTG'yi şampiyon yapacak. Yani tarih tekerrür etmiş olacak. 

Bu arada MTG'nin şimdiki teknik direktörü Ali Oraloğlu, MTG'nin son şampiyonluğunda dönemin futbolcusu ve takım kaptanı olarak sahadaydı ve kupayı kaldırmıştı. MTG eğer bugün şampiyon olursa Oraloğlu tam 10 yıl sonra bu kez de teknik direktör olarak yine MTG ile şampiyonluk yaşamış olacak.