Adana Demirspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Başkan Sedat Sözlü ve yönetim kurulunun kararı sonucu takımı bundan sonra Tayfur Havutçu 'nun çalıştıracağı belirtildi. Açıklamada, "Havutçu'nun takımımıza şampiyonluk getireceği inancıyla kendisine 'hoş geldin' diyor, başarılar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Ligde 39 puanla 4. sırada yer alan mavi-lacivertli takım, sezona Osman Özköylü yönetiminde başlamıştı. Geçtiğimiz hafta Multigroup Alanyaspor karşısında alınan 1-1 beraberliğin ardından Özköylü ile yolalr ayrılmıştı.

ÖZKÖYLÜ'DEN YÖNETİME TEPKİ

Adana Demirspor'un eski teknik direktörü Osman Özköylü, yazılı bir açıklama yaparak, görevine son verildiğini duyurdu. Kendisini en çok üzen durumun, görevine son verilmesini medyadan ve taraftarlardan öğrenmek olduğunu kaydeden Özköylü, "Başarısız olarak kabul edilen takımımızın, ligde lider Adanaspor'dan 2, ikinci sırada bulunan ve bu haftaki rakibimiz Kardemir Karabükspor'dan sadece 1 puan geride olduğunu ve son 7 maçta 5 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet aldığını belirtmek istiyor, bu durumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Özköylü, maddi sıkıntıları sorun etmediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

'Kol kırılır yen içinde kalır' anlayışıyla konuyu kamuoyuna yansıtmayan, işine dört elle sarılan teknik ekip ve futbolcular, takımımızı bugünkü duruma getirmiştir. Bu süreçte bize her zaman destek olan ve bugüne kadar arkamızda duran Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü'ye ve yöneticilerimize, fedakar ve onurlu futbolcu kardeşlerime, tüm kulüp çalışanlarımıza, en önemlisi de büyük Adana Demirspor taraftarına sonsuz teşekkür ediyor, Adana Demirspor'a bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum."