Tabzonspor, teknik direktörlük görevi için Shota Arveladze ile 2 yıllık anlaşma yaptı. Başkan Hacıosmanoğlu'nun yollarını ayırdığı 5 teknik adamın görevde kaldığı süre boyunca Trabzonspor'a maliyeti ise yaklaşık 20 milyon TL oldu.

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılan genel kurulda göreve gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu bu dönem içerisinde 5 teknik adamla yollar ayrılırken Shota ile birlikte Başkan Hacıosmanoğlu 6'ncı teknik direktörle de anlaşmış oldu. İlk olarak Hacıosmanoğlu başkan seçilmesinin ardından, dönemin başkanı Sadri Şener tarafından teknik direktörlük görevine getirilen Tolunay Kafkas ile çalışmayarak takımdan ayrılmasını sağladı. Daha sonra Hacıosmanoğlu'nun başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal ve son olarak da Shota Arveladze göreve gelen teknik adam oldu.

TEKNİK KADROYA 20 MİLYON TL

Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu göreve geldikten sonra geçen yaklaşık iki yılı aşan dönemde teknik kadro için 20 milyon lirayı yakın harcama yapıldı ancak istikrar bir türlü sağlanamadı. Teknik kadro istikrarsızlığı, kulübün en büyük gider kalemlerinden biri durumunda bulunuyor.

26 Mayıs 2013'te başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu, bu sırada görevde bulunan Tolunay Kafkas'ın sözleşmesini 3 Haziran 2013'te tek taraflı olarak feshetti. Hacıosmanoğlu döneminde sadece 7 gün görevde kalan Tolunay Kafkas, 1,8 milyon Dolar tazminat almaya hak kazandı. Bordo- mavililerde 6 Haziran 2013'te Mustafa Reşit Akçay göreve geldi. Aylık 100 bin lira ücretle anlaşan tecrübeli teknik adamın sözleşmesi de 8 ay görev yaptıktan sonra 10 Şubat 2014'te karşılıklı olarak feshedildi. Akçay'ın 8 aylık serüveni için de Trabzonspor'un kasasından 800 bin lira çıktı. Mustafa Reşit Akçay'ın yardımcısı olarak göreve başlayan ve ayrılmasının ardından takımın başına geçen Hami Mandıralı'ya da görev yaptığı süre içinde yaklaşık 300 bin lira ödendi.

HALİLHODZİÇ DE TAZMİNAT ALIP GİTTİ

Trabzonspor'da 14 Temmuz 2014'te aylık 140 bin Euro maaşla göreve getirilen Vahid Halilhodziç, 4 ay görev yaptıktan sonra 8 Kasım 2014'te 980 bin Euro tazminat da verilerek gönderildi. Boşnak teknik adamın 4 aylık Trabzonspor macerası kulübe 1,62 milyon Euro'ya mal oldu. 12 Kasım 2014'te 1,5 yıllığına anlaşma imzalanan Ersun Yanal ise bu sezon sonuna kadar 800 bin Euro, gelecek sezon da 1,8 milyon Euro olmak üzere toplam anlaşmıştı ancak Yanal, 440 bin Euro karşılığında kulüple olan yolları ayrıldı.

SHOTA'YA YILLIK 1 MİLYON 200 BİN EURO GARANTİ ÜCRET

Ersun Yanal'ın ayrılmasının ardından göreve getirilen teknik direktör Shota Arveladze ile Trabzonspor iki yıllık anlaşma imzaladı. Söz konusu dönem içinde ise bordo-mavililer Gürcü teknik adama yıllık 1 milyon 200 bin Euro garanti ücret ödeyecek.