Samsun'da oynanan Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası'nda milli sporcular İrem Yaman ve Nur Tatar yarı finalde rakiplerine elenerek dünya üçüncüsü oldu.

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen, Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun (TTF) organize ettiği Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası Samsun'da devam ediyor. Bugün 67 kilogram ve 67 üstü kilogramda mücadele eden Nur Tatar ile İrem Yaman rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Çin Halk Cumhuriyeti'nden Hua Zhang ile eşleşen İrem Yaman rakibine 3-2 yenilerek kilosunda dünya üçüncüsü olurken, Rusya'dan rakibi Anastasiia Baryshnikova ile eşleşen Nur Tatar ise normal süresi 4-4 biten maçın altın vuruşunda rakibine elenerek oda kilosunda dünya üçüncülüğü derecesini eldi etti.

Bayanlarda Kübra Kıyı, Nafia Kuş, Furkan Asena Aydın ve Cansel Deniz ile erkeklerde Ali Sarı Serdar Yüksel ve Kaan Kılıç da rakiplerine elenerek turnuvaya erken veda ettiler.

Turnuva yarın ve diğer günde devam edecek. Buna göre 2. Seri Grand Prix Şampiyonası'nda Türkiye'yi bayanlarda 49 kiloda Rukiye Yıldırım, Sümeyye İloğlu, 57 kiloda Hatice Kübra Yangın, Dürdane Altıner ve Fatma Sarıdoğan, erkeklerde ise 58 kiloda Mehmet Dolaş, 68 kiloda Servet Tazegül, Berkay Akyol, 80 kiloda da Yunus Sarı ile Berkcan Süngü temsil edecek.

Tekvandoda 2 dünya üçüncülüğü

Tekvandoda 2 dünya üçüncülüğü