Tenisin 7'den 70'e her yaştaki birey tarafından oynanabildiğini belirten Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Tenis bir yaşam biçimi olmalı" dedi.

19 Eylül'deki eleme maçlarıyla başlayan Folkart İzmir Cup ATP Challenger turnuvasının basın toplantısı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 2 numaralı seri başı Tunuslu Malek Jaziri, milli tenisçi Altuğ Çelikbilek ve turnuva direktörü Burçe Kürkan'ın katılımıyla yapıldı.

İzmir Örnekköy'deki Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Cengiz Durmuş, "Şehirlerdeki tenisin büyük önem arz ettiğini ve dünya tenisinde önayak oluşturduğunu belirtmek isteriz. Bu sene Folkart'ın büyük desteğiyle çok daha iyi bir organizasyon yapma şansı elde ettik. Folkart İzmir Cup, ülkemizi uluslararası arenada güzel bir şekilde temsil etmeye devam ediyor" dedi.

Dünya çapında tenisçilere ev sahipliği yaptıklarının altını çizen Durmuş, Folkart İzmir Cup'ın Türkiye'nin en eski ikinci ATP Challenger Turu olduğunu ve değerinin her geçen gün arttığını söyledi. Bu turnuvaların tenisin altyapısını geliştirme yolunda önemli rol oynadığı söyleyen Durmuş, Doğu İlleri Ferdi Şampiyonası için İzmir'de bulunan genç sporcuların da Folkart İzmir Cup'ı izleyip büyük deneyim kazanacağını vurguladı.

"7'DEN 70'E TENİS"

Tenisin 7'den 70'e her yaştaki birey tarafından oynanabildiğini belirten Cengiz Durmuş, "Tenis bir yaşam biçimi olmalı" sözleriyle ülkede böylesine bir yapıyı oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Hem tabanda yayılmayı hem tavanda çoğalmayı hedeflediklerini ifade eden Durmuş, tenisin "zengin sporu" olduğu algısını hızla kırdıklarını da sözlerine ekledi.

Durmuş, bu turnuvada daha önce üç final kez oynayan Marsel İlhan'dan şampiyonluk beklediklerini de ifade etti.

JAZIRI: "İZMİR'DE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"

Turnuvada 5. kez raket sallayacak olan, geçen yılın ikincisi Tunuslu Malek Jaziri, İzmir'in çok güzel bir şehir olduğunu ve burada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Folkart İzmir Cup'ta 2 numaralı seri başı olarak boy gösteren, klasmanın 91. basamağındaki Jaziri, bu sene önemli bir başarı daha elde etmek istediğini söyledi. Jaziri, ilk maçında Güney Afrikalı Tucker Vorster'ı üç sette mağlup etmişti.

ÇELİKBİLEK: "FEDERASYONUMUZUN BÜYÜK DESTEĞİ VAR"

Bu yıl 8. kez yapılan zorlu organizasyonda ana tabloda yer alan 19 yaşındaki milli tenisçi Altuğ Çelikbilek, Türkiye Tenis Federasyonu'nun ve sponsorların, kendilerine büyük destek verdiklerini ve bu sayede iyi noktalara geleceklerini vurguladı. Çelikbilek, geçen sene elemede kaybettiğini hatırlatarak, "Umarım bu defa Challenger düzeyindeki ilk galibiyetime imza atacağım" dedi. Sarp Ağabigün ile birlikte çiftlerde çeyrek finale kalan Altuğ, teklerdeki ilk sınavını bugün Litvanyalı Laurynas Grigelis önünde verecek.

ETKİNLİK ÜSTÜNE ETKİNLİK

30'a yakın ülkeden toplam 60 sporcunun ter döktüğü 64 bin Avro ödüllü Folkart İzmir Cup'ta 26 Eylül Cumartesi günü çiftler finalinin yanı sıra eski tenisçiler İranlı Mansour Bahrami ile Faslı Younes El Aynaoui arasındaki gösteri maçı seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak. Folkart İzmir Cup'ta, 27 Eylül Pazar günü saat 14.30'da tekler finali yapılacak.