Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Nuri Şahin Slovenya hazırlık maçı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

EURO 2016 son hazırlık maçı Slovenya karşılaşmasını çok ciddiye aldıklarını ifade eden Terim, "Turnuva öncesi son hazırlık maçı. Slovenya şampiyonanın ucundan dönmüş bir takım. Ciddi bir hazırlık maçı olacak. Hazırlık maçından daha öte de olabilir. Biz Slovenya’nın havasını kampını seviyoruz. Tüm güzelliklerini seviyoruz bu yüzden buradan gitmek istedik turnuvaya. Adı hazırlık maçı olabilir ama milli takımların oynadığı her maç ciddi maçtır. Biz hep ciddiyiz. Bu maçı da ciddiye alıyoruz" dedi.

"OYUNCULARIN HEPSİ OYNAMAK İSTİYOR"

Takımın hazır olduğunu kaydeden Terim, "Oyuncularımız işin bilincinde. Ekstra çaba sarf edeceğimi sanmıyorum. 20+3 oyuncunun hepsi oynamak istiyor ve görev için hazır olma duygusunu taşıyor. Yarın sakatlığa dikkat eden ama sertlikten yılmayan, oyuna konsantre olmuş bir Türkiye izleyecek herkes" şeklinde konuştu.

"TURNUVA YAKLAŞTIKÇA SORUNLARI EN AZA İNDİRMEYİ İSTİYORUZ"

Terim konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eksikler hiç bitmiyor. O kadar değişik kulüplerden o kadar değişik oyuncular çağırıyoruz ki. Kendi problemleri, kulüp problemleri, fizik problemlerini kattığınızda hassas noktalar oluşuyor. Burak’ın sakatlığıyla uğraşırken başka bir problem çıktı. Başka arkadaşlarımızın transfer problemi var. İmza atmamış, anlaşmasını sağlayamamış bir oyuncunun kafası oralara gidiyor. O yüzden hepimiz buradayız ve sorun çözücü taraftayız. Bunları çabuk bir şekilde halledebilen ve yönetebilen bir ekibimiz var. Ülke olarak güllük gülistanlık işlere alışık değiliz. Hiçbir şey olmasa kendimiz bir şey çıkartırız. Turnuva yaklaştıkça sorunları en aza indirmeyi istiyoruz. Bitirmek mümkün değil. Bunların üzerinden gelip takım olabilmek, oyuncuların kendini bu takıma ait hissetmesini başarmak iyi beceridir."

"EMRE MOR KALİTELİ AMA EKSİĞİ DE ÇOK"

Genç milli futbolcu Emre Mor hakkında da düşüncelerini paylaşan deneyimli teknik adam, "Emre Mor kaliteli bir oyuncu. Performansı bizi sevindirdi. Büyük yeteneği var ama eksiği de var. Yapması gereken çok şey, alması gereken çok yol var. Allah vergisi yeteneğin çalışmalarla beslenmesi gerekir. Futbolda ’yetenek bana yeter’ diyemezsiniz. Her gün öğrenmelisiniz. Genç bir oyuncu. Enteresan işler yapmasını bekliyorum. Eğitimini geri bırakmamalı, büyüdükçe küçülmesini bilmeli. Hatalarını kabul edebiliriz daha çok genç. Etrafı onu koruyordur zaten. Ben onun yerinde olsam bu kadar methiyeye EURO 2016’da öyle bir patlarım ki" şeklinde konuştu.

SAKATLARIN DURUMU

Sakat oyuncuların durumu hakkında da bilgiler veren Fatih Terim, "Burak için her saat lehine işliyor. Uzun zamandır oynamıyor. Fizik, koordinasyon, sakatlık derken eksik kaldı. Sakatlığı iyi. İyi bir Burak’ın sahada olması önemli. Rakipler de dikkat ediyor ona. Sakatlığı geçti. İnşallah nüksetmez. Cenk’in fiziğini ve güvenini buralara çekmesi sevindirici. Caner son 2 ay idmana dahi çıkamadı kulübüyle. Çalışmalarını sürdürdü. Tek eksiği maçtı. Çok oynayan oyuncu olduğu için önemsemiyorum ama oynasaydı iyi olurdu. Herkes tatil yaparken Caner çalıştı. İsmail de iyi durumda. Daha bir haftamız var. Oynanan maç da üstüne katacaktır" açıklamasında bulundu.

"HERKESİN ’HELAL OLSUN’ DEDİĞİ MİLLİ TAKIM BENİM İÇİN BAŞARINI BİR MİLLİ TAKIMDIR"

Gruptan çıkmanın önemine değinene Terim, "Bu gruptan çıkarsak çok önemli yerlere gidebileceğimizi herkes biliyor. Gruptan çıkarsak bize atfedilen ilerisi oluyor. Ben de gerçekleri vurgulayarak olabilecekleri ve olamayacakları söylemeye çalışıyorum. ’Bu gruptan bile çıkamadık’ diyecekler olacaktır. Benim de beklentim yüksek ama gerçekleri de söylemeliyiz. Her turnuvada oynadığımız oyun performansının çok üstüne çıkmalıyız. Ülke olarak sıkıntı çeken topluluk olarak eğlenmeyi de şarkı söylemeyi de hak ediyoruz. Özlediğimiz şeyler bunlar. Bizim birlik beraberliğimizi de gösterir bu. Tek galibiyette aynı yerde aynı havayı soluyabiliyoruz. Bazı değerlerimizi yitirmiştik bunların son dönemde yeniden ortaya çıkması önemli. Her başarının hikayesi var. Umarım oyuncularımız o dakikalara bırakmaz ve daha önce ’Bitti’ der. Herkesin ’Helal olsun, müthiş bir mücadele gösterdiler’ dediği milli takım benim için başarını bir milli takımdır" diye konuştu.

"MUHAMMED ALİ İZ BIRAKMIŞ ÖNEMLİ BİR İNSANDI"

Eski ağır sıklet dünya şampiyonu boksör Muhammed Ali’nin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntüsünü dile getiren Terim, "Hayat görüşünü çok beğendiğim bir insandı. Muhammed Ali, bizim sabaha karşı maçlarını seyrettiğimiz, dünyadaki birçok kişinin sempati beslediği, dünyadaki dik duruşuyla herkesin beğenisini toplayan, boks gibi şiddet içeren bir sporu estetik hale getiren, gerek ringde gerek ring dışı hayatında yaptığı işler, duruşu, sözleri ile önemli biriydi. Fidel Castro ile ilgili bir şeyini hatırlıyorum, bir ziyarette Castro ’Şurama vurur musun’ demiş. Ali de ’Sizi Amerika dize getiremedi ben nasıl vurayım’ demişti. Çok takdir ettiğim bir insan. Böyle iz bırakmak çok önemli" dedi.

NURİ: "ŞAMPİYONAYA GALİBİYETLE GİTMEK İSTİYORUM"

Milli futbolcu Nuri Şahin ise Slovenya maçı ile ilgili olarak, "Slovenya iyi bir takım. Büyük takımlarda oynayan oyuncuları var. Şu an önemli olan son testi iyi değerlendirip şampiyonaya gitmek. Galibiyetle gitmek istiyorum. Sakatlıksız gitmek önemli. Slovenya’nın neler yapabileceğini gördük. Önemli olan bizim sahaya ne koyacağımız. Önümüzde çok zorlu bir turnuva var. Yarın güzel bir test olacak" dedi.