Karşıyaka'nın Göztepe'yi 1-0 yendiği İzmir derbisini tribünden izleyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, derbinin iki takım taraftarına açık olarak oynanmasını, "Çok güzel bir örnek verdiler. Bunun aksini düşünen, aksini savunanlara da çok güzel bir cevap oldu" şeklinde yorumladı.

İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan Karşıyaka - Göztepe derbisini tribünden izleyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, maçtan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Karşıyaka ve Göztepe kulübü başkanlarına, yönetim kurullarına, İzmir Valisi, İzmir Emniyet Müdürü ve bu işi organize edenlere teşekkür ederek, iki takım ne zaman isterse yanlarında olacaklarını söyledi.

"DEMEK Kİ DERBİ, İKİ SEYİRCİYLE DE OYNANABİLİYORMUŞ"

"Demek ki derbi iki seyirciyle de oynanabiliyormuş" diyerek sözlerine başlayan Terim, "Çok güzel bir örnek verdiler, bundan dolayı çok mutluyum. Bunun aksini düşünen, aksini savunanlara da çok güzel bir cevap oldu. Türk futbolunda böyle şeylere ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz ve her zaman da ihtiyacımız var. Bugün tarihi... Göztepe ve Karşıyaka kulüpleri seyircileriyle, başkanlarıyla aynı stadı paylaştılar. Bizim görevimiz ve işimiz desteklemek zaten, yanlarında olmak, ben de bunun için geldim. İki başkana da sonsuz teşekkür ediyorum. Kazanan, kaybeden kendi aralarında kendi camialarının sevineceği veya üzüleceği işler ama benim baktığım yön, taraf, bu iklimin çok müsait olduğuydu bugün. Bu da beni çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

"BİRİ VARSA DİĞERİ DE VAR"

Ortaya koydukları mücadeleden dolayı futbolculara da teşekkür eden Terim, "Bir sıkıntı vermeden centilmence oynadılar. Derbilerin zaten anlamı; "biri varsa diğeri var, diğeri olursa ötekinin de manası var" mesajını çok doğru şekilde vermiş oldular. Yönetimlerine de, başkanlarına da, bu işi organize edenlere de Türk futbolu adına çok teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum bu bir milat olur" dedi.

Terim: