A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Bulgaristan'ı 4-0 mağlup ettikleri hazırlık maçında oyuncularının gösterdiği mücadeleden ötürü mutlu olduğunu söyledi. Terim ayrıca, Kazakistan ile oynayacakları eleme maçında sahadan 3 puan ile ayrılacaklarına inandığını söyledi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde 12 Haziran Cuma günü deplasmanda Kazakistan ile karşılaşacak olan ay-yıldızlı ekip, bu maçın öncesinde özel müsabakada Bulgaristan ile karşılaştı. Sahadan 4-0 galip ayrılan Türkiye, Kazakistan maçı öncesi moral buldu. Mücadelenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Sezon bitmesine rağmen bu özveri, istek ve arzu beni çok mutlu ediyor. Bitmiş sezonda 50-60 maç oynamış, şampiyon olmuş, olamamış birçok oyuncunun ülke milli takımı için yapmış olduğu bu önemli özveriyi bir defa taktirle karşılamak lazım. İkinci yarıda etkili bir mücadele ortaya koyduk. Ümit ediyorum özellikle ikinci yarıdaki oyun Kazakistan'a yansır. Oradan 3 puanla dönmek önemli. Ondan sonra oyuncularımız güzel bir tatili hak ediyorlar" dedi.

"KAZAKİSTAN'I ALLAH'IN İZNİYLE GEÇECEĞİZ"

Kazakistan ile oynayacakları karşılaşmayı da değerlendiren Terim, "Kazakistan'ı inşallah, Allah'ın izniyle geçeceğiz. Döndükten sonra 4 maçın 3'ü burada. Biz her geçen gün daha iyi oynayan bir takımız. Hollanda ile deplasmanda yaptığımız maçın nasıl geçtiği de ortada. Biz kaybedersek de böyle oynayarak kaybederiz ama pek de niyetimiz yok. Bu maçı geçtikten sonra bir yaz tatili, ardından bir sezon başı geçireceğiz. Benim en büyük sıkıntım aynı takımı bir daha bulamayışımız. İnşallah sakatlıklar olmaz. Ben Türk Milli Takımı'nın oyunun her zaman kendi ülkesinin insanın yüzünü güldürecek bir oyun tarzı olacağına inanıyorum. Böyle bir milli takım olacaktır, kimse merak etmesin" diye konuştu.

Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Letonya ve Hollanda ile oynayacakları maçları Konya'da yapacaklarını hatırlatarak, "O güzel statta, o güzel seyirciyle inşallah güzel işler yapacağız. İzlanda maçını ise Bursa'da oynayabiliriz" dedi.

"GÖZÜMÜZÜ KIRPMADAN EMRE'Yİ KOYDUK"

İlk kez A Milli Takım forması giyen genç oyuncu Emre Taşdemir'in performansının sorulması üzerine Terim, Emre Taşdemir'in iyi bir maç çıkardığını ifade ederek, "Hakan Balta biraz rahatsız, Hasan Ali Kaldırım'ın oynayıp oynamaması zor. Biz de gözümüzü kırpmadan Emre'yi koyduk. Aferin ona. Bütün arkadaşları da ona moral verdi. Hata yapması bizim için sorun değildir ama 19-20 yaşında bir çocuğu daha kazandık. Oynadıkça daha iyi olacak. Böyle birkaç kişi daha bulabilirsek, daha da iyi olur. Onun adına da çok sevindim" diye konuştu.

"HAKAN'I HİÇBİR ZAMAN DIŞLAMADIM"

Hakan Çalhanoğlu'nun da performansını değerlendiren tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben Hakan'ı hiçbir zaman dışlamadım. Fakat bazen böyle ufak tefek işler oluyor. Hakan topa iyi vuran biri. İleride birkaç mevkide oynatıyoruz. Sadece duran toplar değil, kesilen toplarda da çok mahir, yetenekli. Kilidi açması çok güzeldi. Burak ile de gayet iyi anlaştılar. Bize yakışan ikinci yarıdaki oyundu."