Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, yaşanan terör olaylarının Gaziantepspor'u güçsüz bıraktığını söyledi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Medipol Başakşehir ile oynayacakları mücadele ve geçen 11 hafta için değerlendirmelerde bulundu. Topçu, yabancı oyuncuların Gaziantep'in konumu itibarıyla buraya gelme konusunda kafalarında soru işareti olduğunu belirterek, bu nedenle istedikleri transferleri yapamadıklarını söyledi. Topçu, "Sezon başından beri başlamak gerekiyorsa biliyorsunuz, ilk 11 hafta geride kaldı. Abuda ile ben gelmeden önce yönetim diyalog içerisindeydi. Onayımızı da vererek Abuda ile anlaştık. Daha sonra Anton'u aldık. Akabinde Larsson ve Marcal aramıza katıldı. 4 tane yabancı oyuncuyla anlaşma sağladık. Ama tabi sadece bunlar değil, başka futbolcularla da görüştük. Ama o dönem itibarıyla bizim için sıkıntılı bir dönem geçti. Maalesef, daha öncede bahsettiğimiz gibi o dönemde sıkıntılarımız, terör olayları ve Gaziantep şehrinin konumu itibarıyla, bazı oyuncuların gelmeyişi bizi sıkıntıya soktu. Terörün olduğu bir yerde huzur olmaz. Terörü lanetliyoruz, insanların da sağduyulu olması lazım. Bir yerde bir oyuncu olduğu zaman işte diyoruz ki, Demra Camara ile konuşun onlardan gelen referanslar bizim için çok önemlidir. Oyuncularımız da burada teröre ilişkin hiçbir şey olmadığını söylüyorlar ama Gaziantep'in sınır itibariyle Suriye'ye yakın olması onların kafalarında soru işareti bırakıyor" şeklinde konuştu.

"BİZİM İÇİN SEZONUN EN ÖNEMLİ MAÇI"

Süper Lig'in 12. haftasında oynayacakları Başakşehir maçı hakkında da konuşan Topçu, "Çok koşan bir takım mücadele eden ve hava hakimiyeti iyi olan bir takım. Bizim açımızdan çok zor bir maç olacak. Kendi sahamızda daha iyi oynayarak rakibe puan vermek istemiyoruz. Mutlak düşüncemiz, galibiyetten başka bir şey değil. Dolaysıyla Başakşehir maçı bizim için sezonun en önemli maçı" diye konuştu.

"SERGEN HOCA VE SHOTA ŞANSSIZLIK YAŞADILAR"

Teknik direktörlerin mevcut oyunculara göre sistem belirlediğini, kendisinin de Gaziantepspor'a geldiği zaman en ideal sistemi belirlemeye çalıştığını dile getiren Topçu, "Çift santrfor oynatmak benim de çok hoşuma gider. Ama çift santrforunuz yoksa yapacak başka bir şey var. Ama bu zaman gerektirdiği için bazı hocalar böyle zamanlarda puan toplayamadığı için, başarısız olarak nitelendirilir. Bana göre başarısız değiller. Örnek vereyim mesela Sergen hoca, baktığınızda bana göre şanssızdı. Shota çok şanssız maçlar oynadı. Hani bunlar teknik direktörünün başarısız olduğu anlamına gelmez. Bazen bir zaman vardır, o zaman kısır bir döngüdür. O zamanlarda istenilen sonuçlar alınmadığı için kulüpte değişime gitmiştir. Kulüp de haklıdır ama hoca da başarısız diyemem" ifadelerine yer verdi.