Eroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Demirören’e özel bir davet yaptığını Demirören’in yarın ülkeye geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, futboldaki son gelişmeler üzerine şunları söyledi.

“ Spor kulüplerimizin KOP’a (Kıbrıs Futbol Federasyonu) başvuru konusunda aldıkları kararı yaşama geçireceklerine pek inanmıyorum. Heyecanla alınan bir karar diye düşünüyorum. Spor kulüplerinin genel kurullarını oluşturan üyelerin, başkanlara böyle bir yetki vereceklerini pek sanmıyorum. Bu kararı uygulamağa koymak bize büyük sıkıntılar yaşatır.

Bu nedenle bu kararı kulüplerimizin uygulamağa koyacaklarına pek ihtimal vermiyorum. Futbolumuzda ciddi sorunlar var. Bu sorunları, her zaman yanımızda olan Türkiye’nin, Futbol Federasyonu ile çözmek durumundayız. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Sayın Demirören’e özel bir davet yaptım.

İki Federasyon Başkanı bir araya gelsinler sorunları görüşsünler ve birlikte çözüm yolları aransın. Sayın Demiören’in gelişinin futbolumuz için yararlı olacağına inanıyorum.’

Yarın Saray’da toplantı yapılacak

Yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelecek olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören KKTC Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs Türk futbol federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu ile Cumhurbaşkanlık Saray’ında KOP ile ilgili görüşme yapılacak.