Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena'nın 27 Eylül'de oynanacak Eskişehirspor maçıyla açılacağını söyledi.

Başkan Altepe, Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı'nı katıldı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Başkan Altepe, Acemler'de inşa edilen ve dünyanın en iyileri arasında gösterilen stadyumun 27 Eylül'de Bursaspor-Eskişehirspor, 13 Ekim'de de Türkiye-İrlanda milli maçına ev sahipliği yapacağını açıkladı. Boş bir haftada bir Avrupa takımını Bursaspor'la karşı karşıya getirmeyi de düşündüklerini ifade eden Başkan Altepe, "İnşallah yeni stadyumumuzla birlikte yepyeni bir futbol anlayışı, kültür doğacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın her alanda büyük imkanlara sahip olduğunu belirterek, şehrin tüm değerlerini sonuna kadar Bursaspor'un başarısı için kullanacaklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda elinden geleni yaptığını, milyonlarca TL harcayarak inşa ettirdiği stadyumda bulunan 90 adet kapının, onlarca locanın, 50 bin metrekarelik işyerinin, kafeterya ve restoranların gelirlerini meclis kararıyla Bursaspor'a bıraktığını kaydeden Başkan Altepe, "Bursaspor şampiyon olunca, Bursa da şampiyon oluyor. Bursaspor küme düşünce, Bursa da küme düşüyor. Biz istiyoruz ki Bursaspor çok iyi günler yaşasın, Türkiye'nin en popüler takımı olsun. Kasası denk olan, sıkıntı yaşamayan kulüp olsun. Dolayısıyla Bursa da iyi olsun. Takım 3 puan alınca, Bursa da puan alsın. Bunun için belediye yatırımlar yapıyor ama başta taraftar olmak üzere iş dünyası da takımı sahiplenmeli. Yeni stadyumda satılmadık loca bırakılmamalı, kombine biletler tükenmeli. Bursa'da yaşayan, bu şehrin ekmeğini yiyenler takımı sahiplenmeli. Herkes imkanı ölçüsünde buraya bir şeyler bırakmalı" diye konuştu.

Divan kurulu toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen stadyumun tanıtım filmi de gösterildi. Başkan Altepe, divan kurulu üyeleri tarafından alkış yağmuruna tutuldu.