Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Bursaspor'da Başkan Recep Bölükbaşı, bir iki transfer daha yapacaklarını söyledi.

Bursaspor'un Almanya'daki yeni sezon hazırlıklarını yakından takip eden Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursaspor TV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade eden Bölükbaşı, inşallah bu olumlu atmosferin sezona da yansımasını diledi. Önümüzdeki sezon kampını da burada yapmak için girişimlerde bulunduklarını belirten Bölükbaşı, transferden kadro derinliğine, yeni sezon beklentilerinden başkanlığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öncelikle herkesin çok istekli olmasının kendisinin çok memnun ettiğini ifade eden Bölükbaşı, "Bütün futbolcular olmasa da takımın 3'te 2'si hazırlık maçlarında yer aldı. Geri kalan futbolcularımız da diğer maçlarda kesinlikle denenecektir. Hazırlık maçlarımızda aldığımız sonuçlar çok önemli değil. Önemli olan orada futbolcularımızın birbirine olan uyumunun sağlanmasıdır. Akabinde de takım havuzunu oluşturmaktır. Bu bir iki maçla hallolacak bir durum değil. Önümüzdeki günlerde gerekli karşılaşmaları yapacağız. Bu sene Bursaspor çok daha iyi olacak. Geçen yıl çok güzel bir takımımız vardı. Bu sene ondan daha iyi olmaya aday bir kadro var. Tabi ki takviyelerimiz devam edecektir. Görüşeceğimiz bir iki futbolcu daha var. Kamp sezonuna kadar bütün ideal kadromuzu hazırlayıp, 8 Ağustos'taki kupa maçına kilitlenmek istiyoruz. Şu anda herkesin aklında kupa maçı var. Bizim tarihimizde Süper Kupa yok. İnşallah bu sezon bize nasip olur. Sezona da kupa ile başlamak çok güzel olacaktır. Bunu yapabilecek güçte bir takımımız var" dedi.

"ALDIĞIMIZ VE ALACAĞIMIZ FUTBOLCULAR UYUM SAĞLAMALI"

"Yeni gelen oyuncuların da göründüğü gibi takım içindeki uyumu çok güzel" diyen Bölükbaşı, "Futbolcularımız sadece maç esnasında veya antrenmanda değil, tüm alanlarda bir birine uyum içerisindeler. Bizim geçen sene eksik olan ve giden oyuncularımızın yerlerine nokta atışı transferler gerçekleştirdik. Kulübedeki derinliğimizi de sağladık. 31 Ağustos tarihine kadar transfer bitmez. Biz ince eleyip sık dokuyoruz. Alacağımız futbolcularda, takımın içinde sırıtmayacak, diğer arkadaşlarına kafa yapısı olarak ve maddi olarak hava atmayacak kişilerle görüşmeler yapıyoruz. Bunun haricinde bir teklif gelirse de görüşme aşamasında kabul etmeden bitiriyoruz. Çünkü bunlardan daha sonra istenilen kaliteyi ve verimi alamıyoruz" diye konuştu.

"TRANSFER YAPACAĞIZ DİYE KULÜBÜN KAPISINA KİLİT VURAMAYIZ"

Her takımın en iyisini, en gencini ve en güzelini almak isteyeceğini belirten Bölükbaşı, "İstenilen takviyeleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Daha sonra ise takımımızın eksikleri tespit edip ara transfer döneminde de transfer gerçekleştirebiliriz. Herkes en iyisini en güzelini almak ister. Ama yarın öbür güt kulübün kapısına kilit vurdurdu mu bunun hiçbir anlamı olmaz. Biz akıllıca hareket ederek yarınları da düşünerek gidiyoruz. Takımda oynayabilecek futbolculara özen gösteriyoruz. Gönül ister ki Porto ve Benfica gibi genç futbolcu alalım, oynatayım, çıkış yapalım. Daha sonra ise satalım. Şu anda Bursaspor takımına da herkes gelmek istiyor. Biz özellikle de genç oyuncu bakıyoruz. Yarın öbür gün bir çıkış yakalayabilsin. İnşallah hafta sonuna kadar birkaç tane daha transfer yaparız. Transfer gelirlerle ilgili olduğu için dikkatli olmak gerekiyor. Bize stadyumun gelirleri verildi. Ama daha sahanın gelirlerinden bir kuruş kazanmış değiliz. Kalıcı zaten pek gelirimiz yok. 45 bin kişilik stadımızda 4 bin 500 kombine satışı olmuş. İnşallah bu daha da artacaktır. Bu sene inanıyorum ki güzel bir sezon geçireceğiz" diye kaydetti.

"SEÇİMLE GELDİM, SEÇİMLE GİDERİM""

Bu sezon inşallah ilk 3'te yer alacaklarını belirten Başkan Bölükbaşı, "Artık hepimizin beklentisi Bursaspor'un ilk 5 içinde olması ve Avrupa'da olmasıdır. Bursaspor bunu hak ediyor. Ben söylüyorum eğer ben başarılı olamazsam 10'uncu 8'inci olmanın bir anlamı yok. Bursaspor her zaman ilk 5'e ilk 3'e oynamaktır. Herkesin bize destek vermesi gerekiyor. Bizim hedefimizi İstanbul takımlarını altına almaktır. Beni kimse yıldıramaz. Başarısızlık olursak bizde seçime gideriz. Kongre olup bittikten sonra bir sonraki kongreye kadar muhalefette destek vermelidir. Ben 3 yıllığına geldim. Seçimle geldim seçimle giderim. Bursaspor'un her türlü çevresinde bizde yerimizi alırız" dedi.