Havadis Spor'un haberine göre, Süper Ligin başkent ekiplerinden Küçük Kaymaklı’da geçtiğimiz sezonki başarısızlığın ardından serbest transfer hakkını kullanan futbolcuların da takımdan ayrılması camiada büyük rahatsızlık yarattı.

Kulüp taraftarlarının sosyal medyada yaptığı eleştiri oklarına hedef olarak gösterilen başkan Hasan Tosunoğlu Havadis’i ziyaret etti ve.  Önemli açıklamalar yaptı. Röportajımıza, camiada konuşulan maddi sıkıntılarla başladık. Soru cevap şeklindeki konuşmamız ve Tosunoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Kulübün borcu yok

AÖ: Kulübün borcu olduğu ve çeklerinin geri döndüğü iddia ediliyor. Maddi durum nasıldır? Ne dersiniz?

HT: Şu an itibarı ile kulübün tek borcu halı sahaya yaptığımız tadilattan doğan ortalama 42 bin TL’dir. Başka hiçbir fatura veya futbolcu alacak borcumuz yoktur. Söylenenler ve iddialar gerçeği yansıtmıyor, sırf eleştiri olsun diye eleştiriyorlar.

Geçtiğimiz sezon kendi cebimden 1 Milyon TL harcama yaptım Kaymaklı için.

“En çok üzüldüğüm Remzi’nin gitmesi”

AÖ: Kaymaklı’dan yetişen çocuklar tek tek ayrılıyor. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz?

HT: Ben göreve geldiğimde Çağrı, Gabira, Musa kulüpten içeri giremiyorlardı. Ben her şeye göğüs gerdim. Büyük kavgalar çıktı geri alacağım için. Yalnız kalmayı göze aldım ve maliyetleri karşılamaya razı oldum. Tek hedefim Kaymaklı’nın çocuklarını geri almaktı. Kaymaklı ruhunu oturtmak, Kaymaklı’nın özüne dönmesini sağlamaktı.

Zaman geçtikçe yollarımız ayrıldı. 35-40 bin TL peşinat ödeme taahhüdü verdiğimiz Kaymaklı’nın çocukları 50-60 bin TL istediler. Kaymaklı’dan ayrıldılar ve 35 bin TL’ye futbol oynadılar.

Sadece 3 futbolcu için bunu söylemem ama bu çocukların çoğu Kaymaklı ruhuna sadık kalmadılar. Giden futbolcularımız artık Kaymaklı misyonunu tamamlamışlardır. Kaymaklı gelenek ve göreneklerinin unutulduğunu çok net gördüm.

Bir tek Remzi’nin Kaymaklı ruhunu taşıdığını söyleyebilirim ancak o da bütün bunların dışında bir pozisyonu oluşarak ayrıldı. Remzi’de takım içinde mutsuzluk oluşmuştu. Bu da belki de takımdaki Kaymaklı ruhunun kazanılamamasından doğdu. Gitmesine en çok üzüldüğüm futbolcudur Remzi.

“Mehmet Kaygısız’ı böyle tanımadım”

AÖ: Mehmet Kaygısız gitti, Bayram ve H. Adal da serbest. Takımda tutacak mısınız?

HT: Görevde olduğum 2 yıl boyunca maddi ve manevi hepsinin yanında oldum ben. Mehmet Kaygısız’ın serbest transfer hakkı kullanarak ayrılmasını basından öğrendim. Ben gidiyorum bile demedi. Bir telefon bile açmadı ve gitti. Bu anlamda son derece üzüntülüyüm çünkü ben Mehmet’i böyle tanımamıştım.

Serbest transfer hakkı bulunan futbolcularımız için herhangi bir tavır sergilemeyeceğiz. Henüz yeni yönetim oluşmadı. Genel Kuruldan sonra bunlar netleşecek.  Ancak gitmek isteyen kim var ise gidecek.  Ayrıca Kaymaklı ruhuna uymayacak tutum ve davranışta bulunan kim olursa onun tasfiyesine ben kendim gideceğim.

Cesaretli davranıp Kaymaklı kulübünün geleneklerine ve bu misyona uygun hareket etmenin geleceğimiz için faydalı olacağını düşünüyorum.”

“Uğur Gök MTG’ye dönmek istedi”

AÖ: Uğur Gök camianın büyük sevgisini kazandı. Satılacağı söyleniyor. Uğur satılacak mı?

HT: Mağusa Türk Gücü Uğur’u yeniden almak istedi. Geçtiğimiz sezon devre arasında da bu talepleri oldu. Sezon bittikten sonra yine oldu. Geçtiğimiz hafta Uğur bana geldi ve Mağusa Türk Gücü’ne dönmeye sıcak baktığını ve geri dönebilirse mutlu olacağını söyledi.

Yılda 230 antrenman ve maçların sayılarını düşündüğümde Mağusa’dan Lefkoşa’ya gidip gelmek çok da kolay değildir. Uğur’a hak verdim ve gidip görüşebileceğini söyledim. Neden ve sebebi nedir bilmiyorum ama Uğur ile MTG kulübü anlaşamamış. MTG dışında hiçbir kulübe Uğur’u vermem. MTG de Uğur’un sevip istediği için olabilirdi. Ancak şu anda olmadı. Uğur bizim çok sevdiğimiz, saygılı ve beğendiğimiz bir futbolcu. Keşke Uğur gibi karakterli, saygılı ve yetenekli futbolcularımızın sayısı daha fazla olsa. Uğur’u Kaymaklı’ya kazandırmanın mutluluğunu ve onurunu her zaman yaşayacağım.

“Anlaşacağım birine bırakmak isterim”

AÖ: Genel Kurul tarihi belirlendi mi? Yeniden başkan adayı olacak mısınız?

HT: Genel Kurulumuz tüzük gereği Haziran ayında olacak. Tam tarihi henüz belirlemedik. Kaymaklı’yı gönül rahatlığı ile teslim edebileceğime inandığım birine görevi devretmek isterim. Eğer başaracağına inanacağım biri olmazsa yeniden başkanlığa devam edeceğim.

“Aidat ödemeyenler baş eleştirmen oldu”

AÖ: Sezon boyunca sürekli eleştirildiniz. Bunları nasıl karşıladınız ve kendinizde hata buluyor musunuz?

HT: Eleştirilere her zaman saygı ile bakarım. Kimse mükemmel değildir. Hatalarımız olmuştur ancak beni eleştirecek olan Kaymaklılıların önce asli görevleri olan 20 TL üyelik aidatlarını ödemeleri gerekir. Kulübe aidat ödemeyen, maçlara gelmeyenler baş eleştirmen oldular, sağda solda ahkam kesiyorlar.

Bu yapı sürdürülebilir değildir. Küçük Kaymaklı kulüp yapısının değişmesi gerekmektedir. Yeniden yapılanmaya gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsan profili dahil her noktada kulüp yenilenmeye gitmeli.

2 senedir görevdeyim, saha reklamı dahil eski başkanlardan Ali Başman dışındaki hiç kimse kulübe 1 kuruş yardım yapmadı.

“Kaymaklı dejenerasyona uğratıldı”

AÖ: Küçük Kaymaklı genelde en kolay yönetilebilen kulüp olarak gösterildi. Sizce de böyle mi?

HT: Kaymaklı ne yazık ki büyük dejenerasyona uğratılmıştır. Futbolcu-başkan, futbolcu-yönetici, yönetici-taraftar veya başkan ile taraftar ilişkileri farklılaştırılmış, Kaymaklı gelenek ve göreneklerinin dışına çıkılmıştır.

Maalesef Kaymaklı’yı sahiplenecek yapı oluşturmaktan uzak politikalar sergilendi. Kaymaklı’nın bu pozisyonda olmaması lazım. Bu yapı hicap vericidir. Camia olarak silkinip yapılanmaya ihtiyacımız olduğunu çok net ifade edebilirim.

Harup Ağaçı kültürü (Kulüp bahçesindeki harup ağacı altında dedikodu ve eleştiri yaparak yönetime yön verme istemini kastediyor) ile daha fazla dejenerasyona izin verilmemesi gerekir. Bunun Kaymaklı’yı bitirme noktasında bir hal yarattığını çok açık görmekteyim.

Kulüpte yönetimde söz sahibi olamayan ayni insanlar sürekli muhalefet yapıyor, iş karıştırıyor. Kaymaklı kulübüne sülük gibi yapışmış bu insanlardan camianın ve kulübün kurtulması gerekiyor.