Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'e üç puanla başladı. Sahasında Bursaspor'un konuk eden bordo-mavililer galibiyet golüne ise Trabzonspor formasıyla ilk golünü atan Erkan Zengin'in ayağından buldu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, 1-0 kazandıkları Bursaspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, alınan galibiyetin camiaya moral verdiğini belirterek, "Bu akşam takımın ikinci devredeki gibi biraz çabuk oynamasını isterdim. Devre arasında da, "Kötü oynamıyoruz ama yavaş oynuyoruz. Daha çabuk kaleye gidersek daha çok pozisyon buluruz" dedim. Rakip takım ilk yarıda pozisyon bulamadı. İkinci yarıda N'Doye iyi girdi oyuna, topu tuttu, bizi kaleye taşıdı. En az 4 net pozisyon bulduk ve birini gol yaptık. Mutluyuz. Bu galibiyeti bütün camiaya hediye ediyoruz. Mücadele içinde kalmak önemli. Bu lig sadece top oynayarak, sağa sola pas vererek kazanılmıyor. Son dakikada da gol atabilirsiniz. Giren oyuncu katkı yapacak. Sefa 5 dakika oynadı ama maçın oyuncusu bile seçebilirsiniz. N'Doye maçı değiştirdi. Trabzonspor'da yedek oyuncu yok. Bu galibiyetler bize ve camiaya moral veriyor ve böyle devam etmesini istiyoruz" dedi.

Shota Arveladze, Medjani'yi ilk yarı sonunda Özer'le yaşadığı gerginlikten dolayı oyundan aldığını belirterek, "Ona çok saygı gösteriyorum ve çok da beğeniyorum. Ama sahada hesap sorulmaz. Maç bitecek oturacağız 30 tane erkek. Önce ben konuşacağım. Ben buraya konuşmaya geldim, koşmaya gelmedim. Ben anlatacağım işin doğrusunu" diye konuştu.

Gürcü teknik adam , önümüzdeki hafta Şenol Güneş'in başında olduğu Beşiktaş'la karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine de gülerek, "Güzel tabi. Bunu 20 sene önce düşünemezdik. Şimdi düşünmek zorundayım. Ama bana izin verin bunu düşünmeye yarın sabah 10.30'da başlayayım. Bu akşamın biraz zevkini alayım" ifadelerini kullandı.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, maçın genelinde çok pozisyon vermediklerini belirterek, "İlk devre girdiğimiz net pozisyonumuz vardı direkten dönen. İkinci yarı çok fazla pozisyon üretemedik. Özellikle ön tarafta pozisyon üretemedik ve sonuçta mağlup olduk. Üzüldük tabi ki. En az 1 puan almamız gerekirdi. Lige maalesef puansız başladık. Önümüzdeki hafta içinde ön tarafta iyi bir santrfor ön oyuncusu transfer ettik. Bunun yanında netleşen bir oyuncu transferi daha var o da yarın açıklanır. Ön bölgede eksikliklerimizi gidererek bu takımın çok daha farklı taraftarın karşısında olacağımıza inanıyorum. Bu sezona şansızlıkla başladık. Bu maçı oyuncularımızla değerlendireceğiz, hatalarımızı göreceğiz ve lig bizim için gerçek anlamda önümüzdeki hafta başlayacak. Shota'yı ve Süleyman Hurma'ya da başarılar diliyorum."dedi

Takımda çok fazla değişiklikler olduğunu belirten Sağlam, "Takımda çok fazla değişiklikler oldu. Bakambu'nun ayrılmasından sonra 11 de oynayan 8 oyuncu ayrılmış olacak. Ciddi bir rakam bu. Bu değişim bize sıkıntı oluşturabilir. Ama uyum sürecini bir an evvel giderip aramıza katılacak kaliteli oyunculara bu takım geçtiğimiz sezon oluduğu gibi ofansif olarak üreteceğini defansif olarak sorumluluk alıp ligin üst sıralarında yer alacağımıza inanıyorum. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İki transfer daha yapacağız. Onlarda çok ciddi ve takıma direkt katkı sağlayacak oyuncular olacak. Bugün defansif olarak çok fazla sıkıntı yaşamadık. Çok net pozisyon vermedik Trabzonspor'a. Rakibin fiziksel üstünlüğü olmasına rağmen ciddi pozisyon vermedik, karambolden gol yedik. Yeni gelen oyuncularda biraz uyum sorunu yaşadık."

"Biz sezona başlarken Fernandao, Belluschi ayrıldılar. Biz hiçbir oyuncumuzla yollarımızı ayırmak istemedik. Ama bir oyuncu takımda oynamak istemediği anda ve bunda ısrar ettiği anda eliniz kolunuz bağlanıyor. Mutsuz bir oyuncuyu takımda tutamıyorsunuz. Keşke bu işler haziran ayında olsaydı da bizler önlemimizi alabilseydik. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz ama ben inanıyorum ki önümüzdeki hafta sonundan itibaren çıkışa geçeriz."

SAĞLAM'DAN BAKAMBU'YA TEPKİ

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Bakambu'dan ricada bulunmalarına rağmen oynamak istemediğini belirterek, "Biz Bakambu'dan rica ettik burada biraz sinirleneceğim ama ondan Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında oynamasını istedik. Tom De Sutter ise hocası rica etti diye yedek olmasına rağmen "Maçı oynayıp öyle geleceğim" dedi. Bizimki de maalesef bir tane 90 dakika oynamadı. İhtiyacımız var dedik ama oynamadı. Sakatlanır mıyım dedi, başka bir şey mi düşündü bilmiyorum ama baştan konuşmuştuk bunları" ifadelerini kullandı.

Bakambu'nun, "Tekrar Bursaspor'da oynamak istiyorum" şeklindeki sözüne de sinirlenen Sağlam, "Bıraksın o işleri. Burada bir tane 90 dakika oynamamış birisi. Çıkıp 90 dakika oynayacaksın. Biz de helal olsun deyip teşekkür edeceğiz. Hiç hoş olmadı. Sercan'ı son dakikada almasak forvetsiz çıkacaktık. Burada bizim de hatamız var" ifadelerini kullandı