Trabzonspor, yurt dışındaki ikinci etap kamp için özel uçakla Lüksemburg'a gitti. Bordo-mavililer buradan da karayolu ile kamp yapacağı Almanya'nın Trier şehrine geçecek.

Özel bir uçakla saat 11.00'da Trabzon'dan hareket ederek Lüksemburg'a giden bordo-mavili ekip buradan kara yolu ile kampın yapılacağı Almanya'nın Trier şehrine geçecek. 22 Temmuz'a kadar burada çalışacak olan bordo-mavililer, Differdange maçı için Lüksemgbur'a gidecek ve 23 Temmuzdaki maçın ardından tekrar kamp yerine geri dönecek.

Trabzonspor, Almanya kampına 27 futbolcuyla giderken Gökhan Karadeniz, İshak Doğan, Ferhat Yazgın, Mustafa Akbaş, Alihan Tuncer kadroya alınmazken, Bourceanu ve Yatabare ise sakatlıklarından dolayı kadroda yer almayan diğer isimlerdi.

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, Almanya kampı öncesinde basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Hurma, Yatabare ve Alex'in neden Almanya kadrosuna alınmadığını, "Yatabare ve Alex sakatlıkları dolayısıyla yok" şeklinde açıkladı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Differdange ile oynanan maçı da değerlendiren Hurma, "Beklediğimden iyi geçti açıkçası. 3-4 günlük antrenman ile takımımız sahaya çıktı. Sezonun ilk maçına hazır olmadan çıktık. Zaten hazır olmamamız lazım. Çok hazır olmamız olumlu bir şey değil. Oyun disiplinine uydu arkadaşlarımız. Hocanın istediğini yapmaya gayret ettiler. 1-0 küçük bir skor gibi görünse de gol yemeden kazanmak bir sonraki adım için çok değerli ve önemliydi. İnşallah orada daha iyi bir netice alarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.