Trabzonspor'da Aralık ayında yapılacak olan kongre öncesi başkan adaylığı için aylar öncesinde çalışmalara başlayan Celil Hekimoğlu, adaylığını resmen açıkladı.

Trabzon Zorlu Grand Hotel'de yönetim kurulu listesinde yer alacak Sebahattin Çakıroğlu, Bekir Bülbüloğlu, Ali Kemal Denizci, Davut Yurttaş, Hüseyin Örs ve Alper Bektaş ile birlikte düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen açıklayan Hekimoğlu, projelerini kamuoyu ile paylaşarak destek istedi.

"Değişim için kolları sıvıyoruz" sloganıyla adaylığını açıklayan Trabzonspor Başkan adayı Celil Hekimoğlu, bir yıl önce arkadaşlarıyla birlikte kolları sıvayıp camianın anlı dik gezmesi için yola çıktıklarını belirterek, "Yaklaşık 1 yıl önce Trabzonspor ile ilgili olarak arkadaşlarımızla birlikte düşünmeye başladık. Trabzonspor'un gidişatını iyi görmüyorduk. Karabulutlar bu camianın üzerinde dolaşmaya başladı. Taraftarların artık yüzü gülmüyordu. Trabzonspor taraftarlarının ve camiamızın başını nasıl dik gezdiririz diye proje üretmeye başladık. 1 yıldan biri bütün Türkiye'yi karış karış dolaştık. Trabzon'un kazalarına onlarca defa gittim. Bütün delegelerle buluştum. Avrupa'da bir çok taraftar ve delege ile buluştum. Trabzonspordaki durumu öğrenmek ve camianın beklentilerini öğrenmeye çalıştık. Bize camianın desteğinin ne olabileceğini görmeye çalıştık. Bana ve arkadaşlarıma çok ciddi bir ilgi ve güven var. Bizi Trabzonspor'un başında görmek istediklerini defalarca ilettiler. Benim başkan adaylığım ve arkadaşlarımla birlikte çıktığım bu yolculuk bir hayal değil. Bu bir realite. Büyük bir isteğin ürünü o yüzden karşınızdayım" dedi.

"TRABZONSPOR'DA SİYASET OLMAYACAK"

Siyasetin içinde yer almadığını ifade eden Hekimoğlu, "Ben içinizden birisiyim. Trabzon'da yaşıyordum. 51 yaşındayım. Bazıları genç diyor ama 50 yaşını devirdik. Hayatım boyunca hep sporun içinde oldum. Hayatımın hiç bir evresinde siyasetle ilgilenmedim. Çok net söylüyorum. Hiç bir zaman siyaset yapmadım, yapmayacağım. Benim olduğum dönemde Trabzonspor'da asla siyaset olmayacak. Trabzonspor mutlaka menfaatleri için siyaseti kullanacaktır. Bir çok kulüpte başkan ve yöneticilik yaptım. Trabzonspor yönetimlerinde yer aldım. Trabzonspor basketbol takımında 3 yıl yöneticilik yaptım. Basketbol takımın birinci lige çıkırdık. Trabzonspor Basketbol yürüyüşünün temellerini o zaman atmıştık. Trabzon'un sevdiği bir spor haline geldi. Bizimde emeğimizi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"CAMİANIN KAYBOLAN İTİBARINI GERİ GETİRMEK İSTİYORUZ"

Celil Hekimoğlu, Trabzonspor'un kaybolan itibarını geri getirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Trabzonspor'un itibarı şu anda yerlerde sürünüyor. Türkiye'de Anadolu'nun lideri olan geçmişte gönüllerin şampiyonu olan bir Trabzonspor vardı ama artık Trabzonspor gönüllerin şampiyonu da değil. Türkiye'de kazandığımız büyük itibar ve sempatiyi kaybetmiş durumdayız. Biz tekrar bunları kazanmak istiyoruz. Bunları yaparken de şampiyonluk mücadelesinden asla geri kalmayacağız. Ekonomik sorunlarla mücadele ederken mutlaka zirve yarışı içinde olan bir takım oluşturacağız. Bu mücadeleden geri durmamız söz konusu olamaz" dedi.

"HİÇ KİMSEYE HİÇ BİR ŞEKİLDE HAYAL SATMAYACAĞIZ"

Celil Hekimoğlu, Trabzonspor'un ekonomik sorunlarını bildiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç kimseye hiç bir şekilde hayal satmayacağız. Sorunları biliyoruz. Dersimize iyi çalıştık. Trabzonspor'un takriben 500 milyon TL borcu var. Trabzonspor'un bütçesi her ay 154 milyon TL açık veriyor. Yılda 180 milyon TL açık veren bir bütçeye sahip. Bunu düzeltmemiz lazım. Bunu hokus-fokusla düzelecek bir şey değil. Özveri ve sabırla düzelecek bir durum. İyi bir yönetim anlayışı ile bunların üstesinde gelmek için mücadele edeceğiz. Bütün bunları tek başına yapmak için ne Celil Hekimoğlu'nun ne de başka birinin tek başına gücü yetmez. Hep beraber bütün Trabzonspor camiası birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Hep birlikte olursak bunu başarabiliriz. El ele vererek bunun üstesinden gelebiliriz. 3 yıl içerisinde istediğimiz Trabzonspor haline geliriz. Hep beraber bilinçli olmalıyız."

"BÜTÜN DEĞERLERİMİZLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ"

Son yıllarda çok bölündüklerini ifade eden Trabzonspor başkan adayı Celil Hekimoğlu, "Bu yönetim kurulu bütün camianın değerleriyle iş birliği içinde olacağız. Bütün fertlerimizi elimizi uzatacağız. Bizim elimizi tutan herkesle beraber olacağız. Trabzonspor'da yeniden barışı, sevgiyi ve dostluğu geliştirmek zorundayız. Bunu yaptığımız zaman büyük Trabzonspor'u oluşturacağız" şeklinde konuştu.

"3. LİGDE TAKIM ALACAĞIZ"

Altyapının A takıma yılda 2-3 oyuncu vermesi gerektiğini belirten Hekimoğlu, "Bunlar yönetim kurulu iradesi ile olur. Altyapımız çok başarılı olmuş. Geçen yıl 4 kategoride Türkiye şampiyonu oldu. Biz altyapımız üretiyor ama yukarıya taşıyamıyoruz. Bir gücen sorunu var ve bunu sağlayacağız. 3. ligde bir pilot takımı satın almak istiyoruz. 1461 Trabzon PTT 1. Lig'de olduğu için arada büyük bir boşluk var. 17-18-19 yaşındaki gençlerimizi direk profesyonel lige atamıyoruz. 3. ligden bir takım olarak oradan bir sıçrama yapmalarını hedefliyoruz. Böylelikle daha olgun ve daha olumlu bir büyüme olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SEÇİM KAZANMA ODAKLI YÖNETİM KURULU OLUŞTURMADIK"

Bir kulübün başarılı olabilmesi için yönetim kurullarının büyük bir önem taşıdığını belirten Hekimoğlu, "Çok değerli ve tecrübeli arkadaşlar var yönetim kurulunda. Biz bu arkadaşlarımızla birlikte el ele vereceğiz. İş birliği içinde çalışacağız. İstişare yapacağız ve birlikte başarıya gideceğiz. Ben inanıyorum ki Trabzonspor bizim dönemimizde en şeffaf en kurumsal yönetim anlayışına sahip olacaktır. Ben yönetim kurulunu oluştururken. İnanılmaz destek veren ve çalışmak isteyen arkadaşlarım oldu. Çok ciddi oy potansiyeli olan arkadaşlarımız var. Biz yönetim kurulunu oluştururken seçimi kazanma odaklı bir yönetim kurulu yapmadık. Bunlar geçmişte denenen ama sonunda hüsrana giden neticelerdir. Biz yönetim kurulunu oluştururken bu sorumluluğun altından kalkabilecek, bugün sıkıntılara ilaç olabilecek bir yönetim kurulu oluşturacağız. Sonucu olur ise olsun kazanabiliriz, kaybedebiliriz ama biz doğrulardan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"TABANIN SESİYİZ VE BU YOLDAN DÖNÜŞÜMÜZ OLMAZ"

Trabzonspor Başkan adayı Celil Hekimoğlu, bir basın mensubunun "İlerleyen günlerde muhtemel bir birleşmeye evet der misiniz? sorusuna ise, "Biz tabanın sesiyiz.Camiamızdan aldığımız destek geliyoruz. Geçmişte bu kulübe hizmet eden büyüklerimizle ve ağaneylerimize çok büyük saygımız var. Onları ötekileştirmeyelim. Onlardan yine faydalanacağız. Bugün onların başka düşünceleri olabilir ama inanıyorum ki sonunda Trabzonspor'u düşünüyorlardır. Ben herkesin desteğini alarak başkan seçilmek istiyorum. Hiç bir şekilde darılmadan-kırılmadan kongreye girmek istiyoruz. Bugüne kadar çalışmalarımızı yapmışsak bu yoldan dönüş olmaz. Biz yürekli insanlarız ve sonuna kadar bur da olacağız. Gelecek olan arkadaşlarımızda hizmet etmek için geleceklerdi ama bu kadar geç kalmamak gerikoyordu. 10 gün sonra listemizi vereceğiz. Medenice yarışırız kim kazanırsa da herkes onun emrinde olur" dedi.

"BEN ADAYLIK SÜRECİNE BAŞLAMADAN ÖNCE BÜTÜN BÜYÜKLERİMLE GÖRÜŞTÜM"

Adaylık sürecine başlamadan önce bütün büyüklerle görüştüğünü belirten Hekimoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hepsinden görüş aldım. İçlerinde başkanlığı düşünen olup olmadığını sordum, "Haddimizi biliriz" dedim. Hiç bir tanesi ve potansiyel başkan adayı olarak gösterilen arkadaşımız bana kesinlikle başkan adayı olmayacaklarını söylediler. Bu işi gençler yapmalılar diye bana ifade kullandılar. Onlardan bu cevabı aldıktan sonra ben yola çıktım. Şimdi ısrarla daha ileri boyutta birleşmeden bahsediyorlar. Biz zaten birleşmeyi sağladık. Bu büyük bulaşmanın dışında kalan bir tek arkadaşımız var. Onla da sık görüşüyorum. Muharrem Usta ile uzun uzun görüştük ama oda ısrarla kendi başkanlığındaki bir oluşumdan bahsediyor. Tabanın desteğini alarak aday oluyorum. Karşımızda birleşebileceğiz. Bütünleşebileceğimiz bir aday da yok. Trabzonspor'un şu an tek başkan adayı benim. İkinci başkan adayı ortada yok. Zaten dışarıda gizemli başkan adaylarıyla birleşmemiz söz konusu olamaz. Ben buradayım, sahada çalışıyorum ve bunun emeğini almak üzereyiz" şeklinde konuştu.

Trabzonspor Başkanlığına adaylığını açıkladı

Trabzonspor Başkanlığına adaylığını açıkladı