Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında kendi sahalarında oynayacakları Trabzonspor maçında takım halinde hareket ederek kazanmak istediklerini söyledi.

Korkmaz, kulüp binasında düzenlediği toplantıda, Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanmasından dolayı Türk Milli Takımı'nı tebrik ettiğini belirterek, ülke futbolu için bunun son derece önemli olduğunu söyledi. A Milli Takım'da olan futbolcuların gelmesiyle birlikte Trabzon maçı hazırlıklarına bugün tam kadro çıkacaklarını dile getiren Korkmaz, lige verilen aranın kendileri için oldukça iyi geçtiğini ifade etti. Bu dönemde hazırlık maçı da yaptıklarını hatırlatan Korkmaz, "O hazırlık maçı, uzun süre oynamayan arkadaşlarımız için iyi bir maç performansı oldu. Onların oyunundan da memnunum. Özellikle takım oyunu oynamaları, takım halinde hareket etmeleri beni daha da mutlu etti. Zaten bizim en büyük problemimiz, takım halinde oynayamamaktı. Bu yönde zaten antrenmanlarımızı yapıyoruz. Özellikle taktik antrenmanlarımızı bu yönde yapıyoruz" dedi.

"SİVASSPOR MAÇINDA GALİP GELSEYDİK, GÜVEN DAHA YÜKSEK OLURDU"

Sivasspor maçında ilk yarıda hiç beklemedikleri bir oyun ortaya koyarken, ikinci yarıda çok daha farklı bir oyunun olmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Korkmaz, "O maçta 2-0'dan 2-2'yi yakaladık. Bu da oyuncularımızın güveni açısından iyi oldu. Tabi galip gelebilirdik. Galip gelseydik o güven daha yüksek olurdu" diye konuştu.

"TARAFTARIMIZIN STADI DOLDURMASINI BEKLİYORUZ"

Önlerinde Trabzonspor maçı olduğunu belirten Korkmaz, şöyle devam etti:

"Bunu her teknik direktör söylüyor, ben de söyleyeceğim. Taraftarlarımızın bu maçta stadyumu doldurmasını bekliyoruz. Kendi evimizde oynayacağımız maçta, taraftarlarımızı görmek istiyoruz. Herkes görevini yapacak. Zor bir maç tabiki ama takım halinde oynadığımız zaman, özellikle top rakipte iken takım savunmasını iyi yaptığımız zaman çok etkili oyuncularımız var. Onların bireysel yetenekleri ile maçı kazanma adına daha da önemli oluyor. Bu haftaki maçta bunu göreceğimize inanıyorum. Kazanmamız gereken bir maç. Trabzonspor'da son 3 maçtır kazanamıyor, mağlup oluyor. Onlar da galibiyet isteyecek. Ama biz sabırlı olacağız, kontrollü olacağız, takım halinde oynayacağız ve kazanmak için oynayacağız."

Korkmaz, takımda sakat ya da cezalı oyuncu bulunmadığını da sözlerine ekledi.