Yaşadığı tarihi kötü sezonun ardından yeniden yapılanmaya giden Trabzonspor'da yeni transferler heyecan yaptı. Yenilenip gençleşen Karadeniz ekibi sahanın her yerinde koşan rakibi baskı altında tutan bir takım olmak için yoğun bir hazırlık dönemi geçiriyor. Kamp yaptığı Györ şehrinde 5. hazırlık müsabakası yapan bordo-mavililerin rakipleri ciddi olmasa da oyun anlayışı olarak sergilediği duruş ve oyuncuların performanslarıyla birlikte yeni transferler gelecek adına bordo-mavilileri umutlandırdı.

Hazırlık maçlarında gol yağdırdı

Trabzonspor, Macaristan kampındaki son oynadığı hazırlık maçında, Avusturya'nın dördüncü lig ekiplerinden Karabakh Wien'i 5-0 yendi. Macaristan kampında oynadığı ilk hazırlık maçında Avusturya'nın dördüncü lig ekiplerinden SV Gerasdorf'u 6-1, ikinci karşılaşmasında Gyori ETO'yu 2-0, üçüncü maçında MTK Budapeşte'yi 5-0 ve dördüncü maçında da Gyirmot'u 2-0 mağlup eden bordo-mavililer, beşinci karşılaşmasından da galibiyetle ayrılarak oynadığı 5 maçta 20 gol atıp 1 gol yedi.

Uyumları dikkat çekti

Trabzonspor'da kadroda bulunan mevcut oyuncularla birlikte yeni transferlerin kısa sürede sağladıkları uyum ise dikkat çekiyor. Yeniden yapılanma adına çalışmalarını sürdüren ve transferlerini de bu doğrultuda yapan Karadeniz ekibi, Luis İbanez, Fabian Castillo, Ogenyi Onazi, Matus Bero, Ramil Sheidaev ve Durica'nın kısa sürede yakaladıkları uyum seviyesi ise dikkat çekti. Teknik Direktör Ersun Yanal'ın antrenmanlarda uyguladığı metotlar ise takımı kaynaşmasında önemli rol oynadı.

Trabzonspor'da transfer hareketliliği bitmiyor

Bordo-mavili kulüp Spor Toto Süper Lig'in başlamasına az bir süre kala transfer çalışmalarına devam ediyor. Scout ekibinin belirlediği isimler hakkında Teknik Direktör Ersun Yanal'ın görüş belirtmesi üzerine çalışmalarını sürdüren Karadeniz ekibi, 1-2 oyuncu daha kadrosuna katmayı planlıyor. Sıradaki ilk bölge ise sağ kanat. Bu bölge için düşünülen ilk isimlerin başında ise Toulouse forması giyen Akpa Akpro geliyor.

Transfer çalışmalarını büyük bir mali disiplin içerisinde yapmaya özen gösteren Trabzonspor, UEFA'nın Mali Fair-Play kriterlerine uymaya özen gösterdi. Cavanda ve Douglas için görüşmelerini sürdüren bordo-mavililer, Cardozo'nun satışına ise önümüzdeki günlerde onay vermesi bekleniyor.