Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun kongre için 5-6 Aralık tarihini açıklamasıyla beraber, bordo-mavili camiada seçim hareketliliği resmen başladı.

Spor Toto Süper Lig'de istediği sonuçları alamayarak hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor'da, kongre heyecanı başladı. Taraftarından futbolcusuna kadar herkesin heyecanla beklediği seçimler için ilk adaylığını açıklayan isim aylardır çalışma yapan Celil Hekimoğlu oldu. Hekimoğlu'nun ardından Muharrem Usta ve mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'n da bu hafta içi adaylıkları konusunda resmi açıklama yapmaları bekleniyor.

Karadeniz ekibinde kongreye 30 günden az bir süre kaldı. Yeni başkanını seçecek olan bordo-mavililer kongre havasına girmiş durumda. Kongre kulislerinde birçok senaryolar üretilse de listelerin verilmesine 10 gün kala Celil Hekimoğlu dışında adaylığını resmi olarak açıklayan bir isim yok. Adaylıklarını açıklaması beklenen Muharrem Usta ve mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu dışında sürpriz bir ismin de çıkabileceği kulislerde konuşulsa da bordo-mavililerde bu tür senaryoların her dönem gündeme geldiği belirtiliyor.

İLK ADAY CELİL HEKİMOĞLU

Aylar öncesinden kararlı bir şekilde başkan adaylığı için çalışmalarına başlayan Celil Hekimoğlu, adaylığını resmen açıklayarak çatı adayın listesine gireceği tarzındaki söylentilerin tamamını asılsız çıkardı. Türkiye'de ve Avrupa'da hem delegelerle hem de taraftarlarla buluşan Hekimoğlu, Sebahattin Çakıroğlu'nu listesine alarak birleşmenin öncülüğünü yapan ilk başkan adayı oldu. Güçlü iş adamlarından bir yönetim kurma, profesyonellik isteyen mevkileri de sahiplerine bırakma amacında olan Hekimoğlu, Trabzonspor'daki borcu zamana yayarak çözmenin formülleriyle fark oluşturmakta kararlı. Transfer felsefesini değiştirmek adına listesine efsane futbolculardan Ali Kemal Denizci'yi dahil eden Hekimoğlu, resmi olarak açıkladığı başkan adaylığı sırasında yapmış olduğu birleştirici ve yapıcı konuşmasıyla büyük bir beğeni kazanmış durumda.

HACIOSMANOĞLU BEKLENİYOR

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Aralık ayında yapılacak olan kongrede aday olacağını her platformda dile getirse de, kamuoyunda aday olup-olmayacağı halen tartışılıyor. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik tablo ve takımın aldığı başarısız sonuçların ardından Hacıosmanoğlu'nun adaylığına şüpheli bakan bir kesim olsa da, aday olacağına kesin gözüyle bakan kesim de ağırlıkta. Kongre kulislerinde Hacıosmanoğlu ile Muharrem Usta'nın adaylıkları konusunda bir tartışma söz konusu. Usta'nın aday olması halinde İbrahim Hacıosmanoğlu'nun aday olmayacağı konuşulsa da, son günlerde bu konuda suskun olan Hacıosmanoğlu, ailevi sağlık sorunlarıyla uğraşıyor. Ancak adaylık konusunda çok daha önce verdiği kararında bir değişikliğin söz konusu olmadığı da biliniyor. Hazırlıklarını da buna göre yapmaya başlayan Hacıosmanoğlu, en çok eleştirildiği noktalar üzerinde çalışarak daha güçlü bir yönetim ile delegenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

MUHARREM USTA'YA BASKI

Trabzonspor'da 2013'te yapılan seçimlerde aday olan ancak 75 oy ile kaybeden Muharrem Usta'nın adaylığına artık kesin gözüyle bakılsa da, Usta bu konuda henüz net bir ifade kullanmış değil. Trabzonspor yönetiminin kongre kararı almasının ardından uzun bir süre kurmaylarıyla birlikte düşünen Muharrem Usta'nın, gelen baskılar sonrası aday olma kararı aldığı yakın çevresi tarafından kamuoyuna aktarılmış durumda. Eski Başkan ve Bakan Faruk Özak'ın Usta'nın aday çıkması için gayret gösterdiği kulislerde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Muharrem Usta'nın adaylığını resmi olarak açıklamasının ardından Trabzonspor'da yaşanan kongre sürecinde dengelerin değişebileceği belirtiliyor.

TRABZONSPOR'DA DİVAN TOPLANIYOR

Trabzonspor'da Aralık ayında yapılacak olan kongre öncesinde Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı da, süreçle ilgili olarak çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Ali Sürmen 11 Kasım Çarşamba günü "Kongre öncesi Trabzonspor ve Beklentiler" konulu toplantı düzenleyerek Trabzonspor Başkan adaylarından beklentileri masaya yatıracak.