Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Trabzonspor'da başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, sportif direktör Süleyman Hurma ve teknik direktör Shota Arvaledze, takımın kamp yaptığı otelde bir araya gelerek transfer zirvesi gerçekleştirdi.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Hollanda'nın Arnheim kentinde çalışmalarını sürdüren bordo-mavililerde başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da kampın bitimine bir gün kala takımın kamp yaptığı otel gelerek teknik heyet ve futbolcularla görüştü. Akşam yemeğinde takımla birlikte olan Hacıosmanoğlu, yeni sezon öncesi bütün futbolculara başarı dileklerini iletti.

Hacıosmaoğlu, daha sonra sportif direktör Süleyman Hurma ve teknik direktör Shota Arveladze ile bir arayla gelerek transfer zirvesi yaptı. Kadroya takviye edilmesi planlanan oyuncuların son durumları hakkında fikir alış-verişinde bulunan üçlü takımdan gidecek ve kalacak oyuncular hakkında da durum değerlendirmesi yaptı. Bordo-mavililerin aksilik yaşanmaması halinde en az üç oyuncu takviyesi daha yapmayı planladığı öğrenildi.

KALECİ TRANSFERİ AĞIRLIK KAZANDI

Trabzonspor'da geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralık olarak forma giyen kaleci Hakan Arıkan'ın ayrılmasından sonra bordo-mavililer kaleci transferine ağırlık verdi. Geçtiğimiz sezon kaleci Onur'un sakatlanmasından sonra kaleyi devralan Fatih Öztürk'ün, bekleneni verememesi üzerine bu bölgede büyük sıkıntı yaşayan ve aynı hataya düşmek istemeyen bordo-mavili yönetim Onur'u zorlayacak bir ismi takıma kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

SHOTA'NIN ZOR KARARI

Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, kadro şişkinliği nedeniyle zor günler yaşıyor. M'Bia'nın da kampa katılmasıyla birlikte oyuncu sayısı 33 çıkan bordo-mavililerde, gelecek olan oyuncularla birlikte bu sayı artması bekleniyor. Kadrodaki oyuncu sayısını indirecek olan Gürcü teknik adamın, sportif direktör Süleyman Hurma'ya gönderilecek olan isimlerin kesin listesini verecek. Özellikle yığılma olan bölgelerdeki isimlerin azaltılarak alternatifli bir kadro oluşturmayı düşünen Shota Arveladze'nin, bazı futbolcuların satılması yerine kiralama yöntemiyle gönderilmesini istediği öğrenildi.

İLK SINAV 16 TEMMUZ'DA

Trabzonspor, 16 Temmuz Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde Hüseyin Avni Aker Stadı'nda FC Differdange maçıyla ilk ciddi sınavına çıkacak. Zorlu maçlar öncesinde teknik direktör Shota Arveladze de takımı Lüksemburg temsilcisi karşısında görme fırsatı bulacak. Hangi oyuncularla yoluna devam edeceğine karar verecek olan Gürcü teknik adam, FC Differdange maçının kadrosunu da kafasında şekillendiriyor.

YARIN TRABZON'A DÖNÜYORLAR

Trabzonspor, 3 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü Hollanda kampını yarın tamamlayarak Türkiye'ye dönecek. Arnheim kenti yakınlarındaki Renkum kasabasında çalışmalarına devam eden bordo-mavililer, sabah yapacağı ter antrenmanının ardından karayoluyla Almanya'nın Düsseldorf kentine geçecek. Trabzonspor'un saat 14.40'ta THY'nin özel uçağıyla akşam saatlerinde Trabzon'a ulaşması bekleniyor. Bordo-mavililer 16 Temmuz'da Lüksemburg temsilcisiyle Avni Aker'de oynayacağı maçın ardından 18 Temmuz'da ikinci kamp dönemine başlayacak.