1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, Trabzonspor-Galatasaray maçının hakemi Cüneyt Çakır'ı eleştirerek, "Yurt dışında kusursuz maç yönetiyor ama yurt içinde ona verilen görevi uyguluyor. Federasyonda aklıselim insanlar varsa Cüneyt Çakır'a ceza vermelerini bekliyorum" dedi.

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, Trabzonspor - Galatasaray maçı ve Trabzonspor'un son durumunu değerlendirdi. Galatasaray'a 1-0 kaybedilen maçın hakemi Cüneyt Çakır'a sert eleştirilerde bulunan Hatayoğlu, Trazonspor'un bir penaltısının verilmediğini savunarak, Çakır'ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından cezalandırılması ve bundan sonra Trabzonspor maçı yönetmemesi gerektiğini söyledi.

"PENALTI VERİLSE TRABZONSPOR MAÇI FARKLI BİTİREBİLİRDİ"

Trabzonspor'un zorlu Galatasaray maçı öncesi karşılaşmaya favori olarak çıktığını söyleyen Hatayoğlu, "Trabzonspor sezona çok iyi başladı. 4 maçta 10 puan. Galatasaray maçında da favoriydi. Kendi futbolcularının beceriksizliği bu mağlubiyet. Ama asıl maça damgasını vuran bir Cüneyt Çakır gerçeği var. 90 dakika boyunca Galatasaray, Tranzonspor'u yenebilecek bir oyun koymadı, bu açık ve net. Cüneyt Çakır, Galatasaray'ın gol atabileceği noktaların Trabzonspor ceza sahası çevresi olduğunu bildiğinden, olan olmayan pozisyonlarda, maçın başından sonuna kadar en az 7-8 tane pozisyon oluşturdu diyebiliriz. Zaten yediğimiz gol de ceza sahası etrafında duran bir toptandı. Bunlar olabilir ama asıl maça damgasını vurduğu nokta; kendi gözü önünde gördüğü yüzde yüz penaltımızı vermemesi. Eğer penaltıyı verseydi Trabzonspor maçı farklı bitirebilirdi" ifadelerini kullandı.

"ÇAKIR, ONA VERİLEN GÖREVİ UYGULUYOR"

Hakem Cüneyt Çakır'ın yurt dışında farklı, yurt içinde farklı maç yönetmesiyle ünlü bir hakem olduğunu dile getiren Hatayoğlu, "Yurt dışında kusursuz maç yönetiyor ama yurt içinde ona verilen görevi uyguluyor. Özellikle Trabzonspor'un geçmişten bugüne kadar yönetmiş olduğu Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş maçlarına bir baksınlar. Hemen hepsinde Trabzonspor aleyhine olacak pozisyonlarda kararlar vermiştir. Ben Cüneyt Çakır'ın kesinlikle bundan sonra Trabzonspor maçlarına verilmesini istemiyorum. Hatta federasyonda aklıselim insanlar varsa Cüneyt Çakır'a ceza vermelerini bekliyorum" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR, HACIOSMANOĞLU DÖNEMİNDE ÇOK BÜYÜK ZARARLAR GÖRMÜŞTÜR"

Trabzonspor'da gerçekleşecek olan kongre ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Hatayoğlu, Hacıosmanoğlu'nun Trabzonspor'a maddi manevi zarar verdiğini vurguladı. Hacıosmanoğlu'un görevden gitmesi için ortaya koydukları tavrın sonuna kadar devam edeceğini belirten Hatayoğlu, "Normalde daha erken zamanda kongrenin yapılması lazımdı. Trabzonspor'da şu an 1,5 senesi mahkeme kararı ve Yargıtay'ın onaması ile beraber gayrimeşru bir yönetim var. İnatla yönetim kongreye gitmedi. 11'e yakın yöneticisini fire verdi hala devam ediyor. Aralık'ta ama daha erken, eninde sonunda bu kongre olacak. Biz elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Aidat ödeme için çok kısa bir zaman kaldı. Burada taraftarlara sesleniyorum; herkes aidatlarını ödesin ve kongrede adayına destek olsun. Biz kesinlikle Hacıosmanoğlu'nun gitmesi için ortaya koyduğumuz tavrı sonuna kadar devam ettireceğiz. Hiçbir başkan adayıyla dirsek temasımız söz konusu değildir. Kongre süresi başlayınca, resmi adaylar ortaya çıkar ve biz de kararımızı veririz. Olmazsa olmazımız; Hacıosmanoğlu ve tüm bu olan olumsuzluklara göz göre göre "evet" diyen bu yöneticileri, bu kulüpten uzaklaştırmak ve yeni gelen yönetim kesinlikle İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin 2 senedir Trabzonspor'a vermiş olduğu zararların hesabının sorulmasıdır. Trabzonspor, maddi manevi İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde çok büyük zararlar görmüştür. Yapılacak olan kongrede kişilerle değil Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda oy kullanmayı denesinler" diye konuştu.

"TRABZONSPOR, ŞİKE İLE DOĞRU DÜZGÜN MÜCADELE ETMEDİ"

Trabzonspor'un dün CAS'a yaptığı başvuruyu da değerlendiren 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, "Şu an ortada olan başvuralar birer safsata. Trabzonspor gerek Sadri Şener, gerek İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde şike ile doğru düzgün mücadele etmedi. Sadece görüntüde "mücadele ediyoruz" diye gözüktüler. Fenerbahçe Avrupa'dan men cezası aldığı zaman CAS'a başvurdu. CAS bu cezayı az bulduğunu bildirdi. Trabzonspor, avukatlarıyla beraber CAS'a bu anlamda müdahil olalım diye Hacıosmanoğlu arandı. Ama ne yazık ki İbrahim Hacıosmanoğlu, Nusret Yılmaz'ın söylemleriyle; 4 gün boyunca ne telefonlarına çıkmış ne de karşılarına çıkmış. Bu başvuru yapılmadı. Bugün UEFA'dan reddedilmesinden dolayı CAS'a başvurulmuş. Ne netice verecek bunu hep beraber göreceğiz" açıklamalarında bulundu.