Trabzonspor'da 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılacak Olağan Genel Kurulu öncesi eski başkanlardan Nuri Albayrak, kulübün içinde bulunduğu mali tabloya dikkat çekti.

Trabzonspor'da 2005-2008 yılları arasında başkanlık görevini yürüten Nuri Albayrak'a 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılacak Olağan Genel Kurul öncesi aday olması için baskı yapıldığı öğrenilirken, Albayrak bu taleplere mesafeli duruyor.

Nuri Albayrak, konuyla ilgili olarak İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor noktasında, kulübe hizmet etmiş isimlerden biri olarak herkes ile görüş alışverişinde bulunması kadar doğal bir şeyin olamayacağını belirterek, "Trabzon'da enteresan bir durum söz konusu. İnsanlar kimin ne yaptığının farkında değiller. Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimleri ne yaptıklarını bilmiyorlardı. Sonuç olarak 600 milyon borç var ortada. 250 ile 300 milyon TL arasında yıllık gideri olan bir takım var ama 75 milyon TL de geliri olan bir takım gerçeği var. Böyle bir durumda Trabzonspor başkanlığına kim gelirse gelsin mali anlamda ne yapacaklarını merak ediyorum. Sportif başarılar önemli ama mali tablosu düzgün olmayan bir kulübün sportif başarı yakalaması çok zor. Ayakta durmak için temelin sağlam olması lazım. Bizden sonraki dönemde görev alan Sadri Şener yönetimi olsun İbrahim Hacıosmanoğlu dönemi olsun her zaman ekonomik tabloya vurgu yaptım. Trabzonspor'un ilk planda ekonomisinin düzeltmesi lazım" dedi.

"BU KULÜP BORÇLANARAK BATAR"

Albayrak, Trabzonspor Kulübü'nün aynı zamanda borsada işlem gören bir şirket olduğuna vurgu yaparak, "Bu şirket, göreve gelen başkanların olsaydı hiçbiri böyle bir savurganlık yapıp da 75 milyon TL'lik gelir ile 300 milyon TL gideri olan bir takım kurmazdı. Sadri Şener yönetimi ilk geldiğinde borçlanarak büyüyeceğiz demişti. Halbuki bu takım borçlanarak batar. Kim nasıl bu işin altında çıkacak. En büyük vebal ilk Sadri Şener'de, sonra da İbrahim Hacıosmanoğlu'nda. Sadri Şener bu hataları yaparken tek başına yapmadı. Yanındaki insanların da hatalarıyla, destekleriyle yaptı. Şimdi hepsi kenara çekilmiş "ben karışmıyorum" hesabı yapıyor. Karışacaksın kardeşim, dün takımı batırırken karışıyordun. Battıktan sonra mı karışmıyorsun? Niye karışmıyorsun? Mali tablolar iyi olsaydı Trabzonspor'u yönetmek için herkes devreye girerdi. Trabzonspor'un mali durumu karşısında başkan adayları bu süreçte fedakarlık yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

"HERKESLE GÖRÜŞÜRÜM"

Trabzonspor noktasında herkesle görüşmesi kadar doğal bir şeyin olamayacağını, zaman zaman kendisini arayanların ve istişare edenlerin olduğunu ifade eden Albayrak, "Arkadaşlar sağ olsunlar arıyorlar. Görüşüyoruz onlarla. Bu yükün altından nasıl çıkılır bunu konuşuyoruz. Tablo ortada, futbolcular tek tek gidiyor. Her yıl 200 milyon TL açık veren bir bütçesi var kulübün. 2021 yılına kadar bütün alacaklar temlik altında. 35-40 milyon TL faize para gidiyor. Kulübün genel giderleri çok yüksek şu anda. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde kulüp menajerlere 20 milyon TL para ödemiş. Sporculara ödenmesi gereken 50 milyon TL para var. Futbolcular alacaklarının ödenmesini bekliyor" diye konuştu.

"ASLINDA TRABZONSPOR'A HAKSIZLIK YAPTILAR"

Trabzonspor eski başkanı Nuri Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçmişte benimle ilgili haksızlık yaptığını düşünen insanlar aslında bana değil, Trabzonspor'a haksızlık yaptılar. Gelinen tabloya baktıklarında bunu görüyorlar. Biz kendi şirketimizi nasıl görmüşsek Trabzonspor'u kendi şirketimizden çok daha titizlikle idare etmeye çalıştık. Benim dönemimde Trabzonspor'a yapılan haksızlığın sonuçlarını bugün herkes daha rahat görebiliyor. Bu işin de hesabını o gün çığırtkanlık yapanların vermesi lazım. 20 bin kişi çalıştıran şirketin ortağıyım. Benim dönemimde kulüpteki personel sayısını 70'e indirmiştim. Şimdi ise 200 kişi var. 18 milyon TL personel gideri var yılda. Böyle bir şey hiçbir yerde yok. Trabzonspor kendi şirketleri olsaydı böyle savurganlık yapmazlardı."